havadurum

Sevinç "Gerekli tedbirler alındı"

1182

 GESTAŞ’ta da coronavirüsü teyakkuzu ile ilgili iddialar gazetemiz sayfalarında yer almıştı. GESTAŞ’a ait Şehit Ömer Halisdemir isimli feribotta görevli bir çalışanın coronavirüsü testlerinin ‘pozitif’ çıktığı ileri sürülmüş, buna bağlı olarak de söz konusu vardiyada çalışanların tamamının evlerinde gözlem altında tutulduğu ve Şehit Ömer Halisdemir feribotunun ise bağlandığı öğrenilmişti. Konuyla ilgili olarak dün telefon ile açıklamada bulunan ve son durumu paylaşan GESTAŞ Müdürü Mahir Sevinç,  söz konusu çalışanın sadece tomografisinde coronavirüsü şüphesi olduğunu, testlerinin sonuçlanmadığını söyledi. GESTAŞ personelinin önlem amacıyla gözlem altında tutulduğunu ve makine dairesinde görevli olması sebebiyle yolcularla temasının mümkün olmadığını söyledi. 

 
“Önlemlerimizi aldık”
GESTAŞ Genel Müdürü Sevinç, “Bir çalışanımız, vardiyasını tamamladıktan iki gün sonra rahatsızlığı nedeni ile hastaneye gitti. Orada yapılan tomografi sonucunda cooronavirüsü şüphesi ile gözlem altına alındı ve testleri yapıldı. Çalışanımızda testlerin pozitif çıktığı doğru değil, ama şüphe söz konusu. Öncelikle çalışanımıza geçmiş olsun diyorum. Bizler de konuyu yakından takip ediyoruz. Çalışanımız makine dairesinde görevli olması sebebiyle yolcularımızın da tedirgin olmasını gerektirecek bir durum yoktur. Çalışanımızın görevi nedeniyle yolcularımızla direkt temas halinde olması söz konusu değil. Ancak tabiki, aynı vardiyadaki çalışma arkadaşları ile bir teması olabilir. Biz de bu nedenle ilgili vardiyadaki çalışma arkadaşlarımızı da evlerinde izolasyonlarını sağlamaları konusunda izne çıkardık.  Diğer vardiyada  ise oluşacak iş yükünü de göz önüne alarak o vardiyadaki arkadaşlarımıza da dinlenmeleri konusunda izin verdik. Şehit Ömer Halisdemir feribotumuz konusunda ise gerekli dezenfektan çalışmalarını yaptık. Şuan için onu kullanmıyoruz, ihtiyaç olmadıkça da bu süreçte kullanmayacağız” dedi
 
“Dezenfektana büyük önem veriyoruz”
GESTAŞ Genel Müdürü Sevinç, “Bizler, hem çalışanlarımızın sağlığını hem de yolcularımızın sağlığını önemsiyoruz. Bu noktada coronavirüsü pandemisi ile ilgili olarak ilk günden itibaren tüm feribotlarımızı dezenfekte ettik, ediyoruz. Uzman görüşlerine göre ayda bir yeterli olacağı söylendiği halde biz, önce iki haftada bir, sonra haftada bir dezenfektan işlemlerimizi gerçekleştirdik. Bununla da yetinmeyerek, tüm taşıtlarımıza tahsis ettiğimiz sırt pompası ile her gün dezenfektasyon işlemini uyguluyoruz. Şuan için panik yapacak, tedirgin olacak bir durum söz konusu değil. Önlemlerimizi aldık, hem coronavirüsü şüphesi olan çalışanımızı hem de diğer çalışanlarımızın sağlık durumlarını yakından takip ediyoruz” dedi.
(Seçkin Sağlam)
Paylaş