havadurum

Sergi şehri Çanakkale

Çanakkale’de artan sergiler vatandaşların akınına uğruyor. Modern Sanatlar Müzesi Derneği tarafından bu yıl 11`incisi düzenlenen "Ekim Geçidi" sergisi, Çanakkale Boğaz Komutanlığı Deniz Müzesi Muavenet-i Milliye Salonu`nda açıldı.Türkiye genelinde 20’yi aşkın ilde Ekim ayı boyunca eş zamanlı olarak açılan Ekim Sergisi, yurtdışında ise Selanik’te sanatseverler ile buluşacak.

339
Formal Kurgu sergisi
3.Uluslararası Çanakkale Bienali Paralel Etkinliklerinden Türkan Nihan Hacıömeroğlu ve Ayşegül Akçay`ın küratördüğünde ve Ayşegül Akçay`ın fotoğrafladığı " Formal Kurgu" fotoğraf sergisi açıldı. Sergi Korfmann Kütüphanesi’nde 5 Ekim tarihine kadar sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.
 
 
 
 
 
 
11. Ekim Geçidi sergisi açıldı
Türkiye genelinde 20’yi aşkın ilde Ekim ayı boyunca eş zamanlı olarak açılan Ekim Sergisi, yurtdışında ise Selanik’te sanatseverler ile buluşacak. Modern Sanatlar Müzesi Derneği Onursal Başkanı ve Kurucu Üyesi Gülsün Erbil’in projesi olan ve Çanakkale’de Boğaz Komutanlığı Deniz Müzesi Muavenet-i Milliye Salonu`nda açılan Cumhuriyet’e ve Atatürk’e saygı temalı sergide toplam 56 eser sergilendi.
 
Geçen sene 41 eserin sergilendiği ve bu yıl 2.si düzenlenen 11.Ekim Geçidi sergisi ile ilgili bilgi veren Organizatör Halide Okumuş sergiye ÇOMÜ Güzel Sanatsal Fakültesi dışında Çankırı, Ankara, İzmir ve İstanbul’dan da sanatçıların katıldığını belirterek, serginin ilk kez Cumhuriyet’in önsözünün yazıldığı Çanakkale’de başlamasının ayrı bir anlamı olduğunu kaydetti. Sergi 16 Ekim tarihine kadar ziyarete açık olacak.
 
 
 
Formal Kurgu Sergisi görücüde
3.Uluslararası Çanakkale Bienali Paralel Etkinliklerinden Türkan Nihan Hacıömeroğlu ve Ayşegül Akçay`ın küratördüğünde ve Ayşegül Akçay`ın fotoğrafladığı “Formal Kurgu” fotoğraf sergisi açıldı. Sergi Korfmann Kütüphanesi’nde 5 Ekim tarihine kadar sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.
Paylaş