havadurum

Seramik Bayramı kutlanıyor

Kale Grubu'nun kuruluşunun 66'ıncı yıldönümü sebebiyle, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Çanakkale'ye geldiler.

593

Kale Grubu'nun kuruluşunun 66'ıncı yıldönümü ve Seramik Bayramı bu sene de bir dizi etkinlik ile kutlanıyor. 1957'de Dr. (h.c.) İbrahim Bodur tarafından kurulan Çanakkale Seramik Fabrikaları A.Ş. ile temelleri atılan Kale Grubu, seramik üretimi ile iş hayatına başladı. Zamanla yapı kimyasalları, lojistik, savunma ve havacılık sanayisinde de faaliyet göstererek, Çanakkale'nin ve Türkiye'nin önemli iş kollarından biri olmayı başardı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kale Grubu'nun kuruluş yıldönümü ve Seramik Bayramı'na katılım sağlamak için Çanakkale'ye geldiler.

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Bakan Kacır kalabalık bir şekilde karşılandı
Geleneksel Seramik Bayramı ve Kale Grubu'nun 66'ıncı Kuruluş yıldönümü sebebiyle Çan'da gerçekleşen etkinlikler kapsamında, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sabah saat 10 sularında Çanakkale'ye geldi. Çanakkale Havalimanı'nda Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Ak Parti İl Başkanı Naim Makas, İl Emniyet Müdürü Celal Taşçı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG.Kd.Bn. Ercan Oran, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, Ak Parti ilçe başkanları ve Ak Parti teşkilatı tarafından karşılanan Başkan Kurtulmuş ve Bakan Kacır, karşılama esnasında herkesle tek tek selamlaştı. Selamlaşmaların ardından havalimanından ayrılarak Çan'da gerçekleştirilen etkinlikler için yola çıktılar.

Borsa İstanbul'da Gong Kaleseramik için çaldı
Öte yandan Borsa İstanbul'da gong, Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. için çaldı. Kaleseramik, halka arz sürecini başarıyla tamamlayarak, Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Talep toplama sürecinde, 25 TL halk arz fiyatı üzerinden satışa çıkarılan 109.390.465 TL nominal değerli payları için 2 milyonun üzerinde yatırımcıdan talep alan Kaleseramik, Kale Grubu'nun 66. Kuruluş Yıldönümü ve Seramik Bayramı'nın kutlandığı gün, Borsa İstanbul'da düzenlenen gong töreninin ardından #KLSER kodu ile işlem görmeye başladı.

Zeynep Bodur Okyay; "50 milyon doları aşan yatırım planladık"
Kale Grubu için çok özel bir heyecan yaşadıklarına vurgu yapan Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay; "Hem Grubumuzun kuruluşunun 66'ıncı Yıldönümünü ve geleneksel Seramik Bayramımızı kutluyoruz. Hem de 66 yıl önce, merhum kurucumuz İbrahim Bodur tarafından ilk kurulan şirketimiz olan ve Grubumuzun nüvesini oluşturan Kaleseramik'in yatırımcılarla buluşmasına tanıklık ediyoruz. Kurulduğu günden bu yana sektörün ve ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda ürün gamını sürekli genişletiyor, pazara yenilikçi, sürdürülebilir ürünler sunuyor. Bugün Kaleseramik, sadece Türkiye'de değil 86 ülkeye ihracat gerçekleştiren küresel arenada bilinen, öne çıkan bir şirket konumunda. Kaleseramik, son üç yılda kabaca dört kat artan bir performans gösterdi. Bu konumunu ve performansını daha da geliştirmek için, bu yıl Kaleseramik özelinde 50 milyon doları aşan yatırım planladık. Bugün de gong törenimizle, Kaleseramik'in iddialı global hedeflere yürüyüşü için çok önemli bir adım atıyor ve bu yatırımlarımıza kaynak oluşturacak şirketimizin bir kısım paylarının halka arzını gerçekleştiriyoruz. Halka arzın gerek Grubumuz gerekse teveccüh gösterecek yatırımcılar için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
(Dilan Kaynak)

Paylaş