havadurum

Şehitliklere haremlik-selamlık ziyaret!

Çanakkale’den Gelibolu Yarımadası’na öğrencilerin kızlar ve erkekler olarak iki grup halinde gönderilmesi hem velilerin hem de vatandaşların tepkisini çekiyor. “Haremlik-selamlık” olarak yorumlanan gezilere Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Telat Koç; “Erkek egemen zihniyetin kadına bakış açısı” olarak yorumladı

781
Önce Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ndeki (ÇOMÜ) öğrencilerin, ardından da Çanakkale’deki ortaöğretim kurumlarında (liselerde) okuyan öğrencilerin kızlar-erkekler olarak ayrı ayrı Gelibolu Yarımadası’na götürülmesi kente tepkilere neden oluyor. “Haremlik-selamlık” olarak değerlendirilen gezilerin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bir uygulaması olduğu öğrenildi. Bu uygulama ile hem AKP iktidarının eğitim politikası, hem de spor bakanlığının eğitime ve kadın-erkek eşitliğine bakış açısı eleştiriliyor.
 
AKP’nin ileri demokrasisi
KESK’e bağlı Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Telat Koç konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında AKP iktidarını sert bir dille eleştirdi. Prof. Dr. Koç, “Bu uygulama AKP hükümeti ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın eğitime ve kadına bakış açısını göstermektedir” dedi. Koç, “Böyle bir uygulama oluğu doğrudur. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bir uygulamasıdır bu. Bu aynı zamanda erkek egemen zihniyetin bir ürünüdür. Kız öğrencilerle erkek öğrencileri yan yana getirmemeyi amaçlayan, kadına verilen değerin bir göstergesidir” dedi.
Paylaş