havadurum

Seçmenler sandık başına gitti

Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de seçmenler sandık başına gitti.

1063
Çanakkale`de belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve muhtarları belirlemek için son sözü söyleyecek olan Çanakkaleli seçmenler, dün sabahın erken saatlerinde sandık başına gitti. Halkın yoğun ilgi gösterdiği yerel seçimlerde, seçmenlerin oy kullanırken cep telefonlarıyla sandık başına gitmesi yasaklanırken, çok sayıda vatandaş oyunu kullanırken cep telefonlarını yetkililere teslim ederek oyunu kullandı. Kent merkezinde seçim merkezlerine gelen vatandaşlar; il genel meclisi, belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve mahalle muhtarlığı için ayrı ayrı hazırlanan oy pusulalarını sandıklara atarak oylarını kullandılar. Oylarını kullanmak için gelen sandık başına geçen engelli ve yaşlılara ise yetkililer yardım ederken, hakkında araması olan bazı vatandaşlar ise oylarını kullanmak için geldikleri sandık başında polis ekipleri tarafından gözaltına alındılar.
 
 
Başkan adayları da oylarını kullandı
Çanakkale Belediyesi`ne talip olan CHP, AKP ve MHP`nin belediye başkan adayları da sabahın erken saatlerinde sandık başına geçerek oylarını kullandılar. Çanakkale’de belediye başkan adaylarında ilk oyunu kullanan CHP Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan oldu. Sabah 09.00’de Endüstri Meslek Lisesi’nde eşi Hale Gökhan ile birlikte oyunu kullanan CHP Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan, seçimlerin Çanakkale’ye ve ülkeye hayırlı olmasını dileyerek barış ve özgürlüğe dikkat çekti. Gökhan; “Oyumuzu kullanarak vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. İnşallah sakin ve huzur içerisinde seçim günü geçireceğiz. Akşam saat 5`e kadar insanlar demokratik haklarını kullanmış olacaklar. Sandıktan çıkan sonuç ne olursa olsun, her zaman bu kentte barışın ve özgürlüklerin hakim olması son derece önemli. Bu kentte her zaman olduğu gibi kardeşçe yaşamanın şartlarını oluşturmamız lazım. Bu güne kadar böyle oldu bundan sonra da böyle olmalı. Sonuçta bir demokrasi, buna inanıyorsak hepimiz sonuçlara saygı duymak zorundayız. Seçimler inşallah ülkemize ve kentimize hayırlı olur” dedi. Başkan Gökhan, oyunu kullanmasının ardından görevli olan sandık görevlileri ve polis ekipleriyle tokalaşırken seçmenlerle de sohbet etti.
 
 
Daniş; “Demokrasilerde son sözü halk söyler”
AKP Çanakkale Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş ise oyunu Vali Fahrettin Akkutlu İlkokulu`nda kullandı. Daniş oyunu kullandıktan sonra tek tek ziyaret ettiği sandık görevlileriyle tokalaşıp vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra basın mensuplarını açıklama yapan AKP Çanakkale Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş; “Vatandaşlık görevimizi yaptık. İnşallah Çanakkale’miz ve ülkemiz için hayırlı olur. Şu saate kadar da Çanakkale`de seçimler problemsiz gidiyor. Ümit ediyorum ki hepimiz için hayırlı olan sonuç çıkacaktır. Çünkü demokrasilerde son sözü halk söyleyecektir. Hepimiz için hayırlı olsun” diye konuştu.
 
Akgün; “Seçimler hayırlı olsun”
MHP Belediye Başkan adayı Halil Rüştü Akgün de partililerle birlikte Cevatpaşa Ortaokulu`na gelerek sandık başında oyunu kullandı. MHP Çanakkale Belediye Başkan adayı Halil Rüştü Akgün, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada yerel seçimlerin Çanakkale’ye hayırlı olmasını diledi.
 
 
Sarıbaş; “Erken bir genel seçimin habercisi olsun”
CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş da oyunu kullandı. ÇOMÜ Anafartalar Kampüsü A Blokta oyunu kullanan Sarıbaş, “Ülkemize ve kentimize hayırlı uğurlu olsun” dedi. “Yarın daha güzel, daha mutlu ve daha özgür bir Türkiye`de uyanacağız. Yolsuzlukların hesabının sorulduğu bir seçim süreci olmasını diliyorum. Bu seçimin erken bir genel seçimin de habercisi olacağına inanıyorum. Tüm Çanakkale`mize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
 
 
Mutan`da sandık başında
CHP Kepez Belediye Başkan adayı Dr. Ömer Faruk Mutan, Avukat İbrahim Mutlu Lisesi`nde oyunu kulandı. Kepez halkından yoğun ilgi gören Başkan Mutan, oyunu kullandıktan sonra; “Yerel seçimler herkes ve ülkemiz için hayırlısı olsun” dedi.
 
 
Formalarıyla sandık başına geçtiler
Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaşlı taraftarlarda formalarıyla birlikte sandık başına geçip oylarını kullandı. Çok sayıda taraftarda formalarıyla sandık başında mesaj verip vatandaşlık görevini yerine getirdiler. Kentin dört bir yanında çok sayıda taraftarın formalarıyla oy kullandığı gözlenirken, sandık başına akın eden Çanakkaleliler de oylamaya büyük ilgi gösterdi. Zaman zaman uzun kuyrukların oluştuğu sandık başlarında sıra konusunda da tartışmalar yaşandı.
Paylaş