havadurum

SEÇKİNDER’den Başkan’a ziyaret

Çanakkale’de sağlık alanında çalışan ve bu alanda faaliyet gösterenler tarafından açılan SEÇKİNDER (Sağlık Eğitim Çevre Koruma Derneği) Yönetim Kurulu üyeleri Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti.

684
Ege Uluslar arası Sağlık Federasyonu ESEFED’e bağlı olarak Türkiye’de 18’ncisi kurulan SEÇKİNDER Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Çetin Gökhan’a ziyaretleri sırasında derneğin yapılanması ve amaçları hakkında bilgi verdi.
 
“İlk projemiz Roman Mahallesi’nde 48 çocuğun sünnetini gerçekleştirmek”
Dr.Murat Çetin hem il genelinde, hem de ülke genelinde 2013 yılı içinde gerçekleştirmeyi hedefledikleri projeler hakkında süreç içinde kendilerinden de destek bulmayı umduklarını kaydederek: “İlk projemiz Roman Mahallesi’nde 48 çocuğun sünnetini gerçekleştirmek. Dernek olarak tespit edilen çocuklara sadece sünnet operasyonu yapmanın ötesinde ailelerine de hijyen eğitimi vermeyi ve ardından kırtasiye desteği yapmayı planlıyoruz. STK olarak amacımız suça eğilimin fazla olduğu bölgelerde çocuklara sağlık ve eğitim alanında destek vermek ve o alanda bir etüt merkezi oluşturmak” dedi.
 
Çetin: “Roman mahallesindeki çocuklara okul vakitleri dışında ayıracakları zamanlarda çeşitli eğitimler yapmayı düşünüyoruz. Deniz yıldız misali, tek bir çocuğu, tek bir insanı bile topluma kazandırabilirsek ne mutlu bize” diye konuştu. Çanakkale dışında Somali ve Sudan projesini de hayata geçirmeyi planlayan ve bu ülkelere sağlık personeli ve tıbbi destek vermeyi planlayan SEÇKİNDER’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gökhan ise yönetim kurulu üyelerine çalışmaları konusunda başarılar diledi.
Paylaş