"Seçimleri mahallinde yapın"

764

 CHP’nin ‘tartışmalı’ Merkez İlçe delege seçimleri ile ilgili CHP Genel Merkezinin il örgütüne bir yazı gönderdiği öğrenildi. Seçimlere hile karıştığı ve usulsüzlükler yaşandığı iddiası ile bazı mahalle seçimleri CHP Merkez İlçe ve İl Başkanlığı tarafından iptal edilmiş ve ertelenmişti. CHP’deki kaotik süreç ile ilgili olarak Genel Merkezden beklenen kararlar gelmeye başladı. CHP Genel Merkezi, Çanakkale’de devam eden seçim sürecine ilişkin, il örgütüne yazı gönderdiği öğrenildi. Yapılan iki mahalle seçiminin iptal, yapılmayan iki mahalle seçiminin ise ertelendiği, kaset ve görüntülerin havada uçuştuğu seçimlerle ilgili CHP Genel Merkezinden gelen ilk karar, CHP il örgütünün Esenler Mahalle seçimlerinin iptaline ilişkin olarak ‘veto’ kararı oldu. 

 
Seçimi mavi liste kazanmıştı
CHP Merkez Yönetimi tarafından CHP İl Yönetimi Kurulu tarafından iptal edilen Esenler Mahallesi delege seçimleri ‘iptal kararına’ veto verildiği açıklandı. Esenler Mahallesi seçimlerinde yarışan iki listeden mavi liste 550 oy, beyaz liste ise 232 oy almıştı. Seçimden yaklaşık iki hafta sonra CHP İl Yönetimi seçimi iptal etmiş, bu karar parti içinde de tepkiyle karşılanmıştı. CHP Genel Merkezinden gelen o yazıda, iptal kararının bozulduğu ve Esenler Mahallesi seçiminin geçerli sayılacağının ifade edildiği öğrenildi. 
 
“Seçimleri mahallinde yapın!”
CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu kararı ile ertelenen ve 7-8 Ekim tarihlerinde yapılacağı öğrenilen Cevatpaşa ve Barbaros Mahallesi seçimlerine ilişkin olarak ise CHP Genel Merkezi, parti binasını değil, seçim mahallini işaret etti. CHP Genel Merkezinden gelen “ertelenen seçimleri seçim mahallinde yapın” kararına rağmen, CHP İl ve Merkez ilçe örgütünün nasıl karar alacağı merak konusu.
(Eren Aşnaz)
Paylaş