"Seçimler, Türkiye'ye nefes aldıracak"

1107
Eski Başbakan Yardımcısı ve Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, geçtiğimiz günlerde Demokrat Parti İl Başkanlı Sertaç Ekmekçi ve yönetim kurulu üyelerini İl Başkanlığında ziyaret etti. Ersümer ziyarette kent ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulunarak seçim sürecini değerlendirdi. Ersümer, "Türkiye önemli bir dönemeçte, çok önemli bir karar verecek. Türk milletinin fıtratında, zaten hep böyle zor günlerde, sıkıntılı zamanlarda verdiği kararlarla; sorunları, problemleri çözmek yine vatandaşa düşer. Yaşadıklarımızdan çıkaracağımız sonuç budur, ümit ediyoruz bu seçimler, Türkiye`nin önünü açacak, Türkiye`ye nefes aldıracak, Türkiye`yi hem ekonomik hem de ekonomik yönden rahatlatacak sonuçlar olur diye düşünüyoruz" sözlerine yer verdi.
 
"Türkiye önemli bir dönemeçte"
Ersümer, Demokrat Parti İl Başkanlığı`na atanan Sertaç Ekmekçi ve partililere çalışmalarında başarılar dileyerek, "Seçimin hayırlı olmasını diliyorum, seçime girecek ve yarışacak partilere, aday arkadaşların hepsine gönülden başarılar diliyorum. Türkiye önemli bir dönemeçte, çok önemli bir karar verecek. Türk milletinin fıtratında, zaten hep böyle zor günlerde, sıkıntılı zamanlarda verdiği kararlarla; sorunları, problemleri çözmek yine vatandaşa düşer. Yaşadıklarımızdan çıkaracağımız sonuç budur, ümit ediyoruz bu seçimler, Türkiye`nin önünü açacak, Türkiye`ye nefes aldıracak, Türkiye`yi hem ekonomik hem de ekonomik yönden rahatlatacak sonuçlar olur diye düşünüyoruz" sözlerine yer verdi. 
 
"Ak Parti`nin oylarında aşağıya doğru bir çekilme var"
Ersümer 14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28`nci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin ise, "Çok öngörülebilecek bir şey değil, tabii burada öngörüde bulunabilmek için önceki seçimleri değerlendiriyoruz, kamuoyu yoklamaları çıkarıyoruz, oradan birtakım sonuçlar çıkarıyoruz. Bu sonuçları objektif olarak ifade etmek istiyoruz. Çanakkale`ye baktığın zaman; Merkez`de yüzde 65 CHP`nin oy aldığı bir yer. Geçen seçimlerde 2 Ak Parti, 2 CHP`nin milletvekili çıkardığı bir yer. Bu bilgileri aklımızda tutuyoruz. Geçen seçimde İYİ Parti çok az bir oyla bir milletvekilini kaybetti; onu da unutmuyoruz. Bu şekilde baktığınız zaman Çanakkale`de ve Türkiye genelinde Ak Parti`nin oylarında aşağıya doğru bir çekilme var" dedi.
 
"Muhalefetin daha da etkin bir sonuç alacağı gözüküyor"
Eski Başbakan Yardımcısı ve Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ersümer sözlerine şu şekilde devam etti, "Milletin isteği, arzusu artık Ak Parti`nin dışında diğer partilere yönelmiş vaziyette. Biraz önce bana kamu yoklaması gönderişler. Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan`ın önünde oy alıyor. Meclise nasıl teşekkür edeceği de zaten hemen hemen cumhurbaşkanlığı seçimine de bağlantılı olur, yakın olur, ki öyle olması da doğru olur. Yani cumhurbaşkanı a partisinden, meclisteki çoğunluk b partisinden olmaz umarım. Ben Çanakkale`de bir tahminde bulunmak istemiyorum açıkçası, ben bir tahminde bulunursam gerçekleşmesi lazım, mahcup olmak da istemem ama netice itibariyle Ak Parti`nin geçen seçimlerdeki varlığını gösteremeyeceği, muhalefetin daha da etkin bir sonuç alacağı gözüküyor."
 
Çanakkale Milletvekili adaylarını değerlendirdi
Ersümer son olarak kent ve kent siyasetine dair ise, "Bülent Turan başarılı bir siyasetçi Çanakkale`de, önemli görevlerde bulundu. Ümit ederiz Ak Parti yönetimi Bülent beyi göz ardı etmez ama üç dönemine takıldı, öyle anlıyorum. Kendi arzusuyla ya da genel merkezin özel bir arzusuyla dışarıda kalmış değil kendisi. Muharrem beyin adaylıktan çekilmesinden başka bir sonuç çıkartıyorum. Eğer iktidara gelirlerse ümit ediyoruz ki Çanakkale çocuğunun önümüzdeki dönemlerde bakan olacaktır. Şimdiden kutlayalım biz bunu. Ak Parti`nin birinci sırasında Ayhan Gider bey; babası Anavatan Partisi İl Genel Meclis Üyeliği yapmış, kabul gören bir arkadaşımız. CHP`den birinci sıradan olduğu söylenen arkadaşımız da siyasetin emekçisidir, yıllardır CHP kadrolarında hemen hemen kademelerde görev yapmış bir arkadaştır. Belli olmayan İYİ Parti kaldı herhalde. Ama İYİ Parti`nin atamaları merkezden yapılıyor, yani bir partinin genel başkanı, ilinde kendi yardımcısı dururken başka birini liste başı yapması hiç olası bir şey değildir, olmadığı şimdiye kadar da. Başka birini düşünüyor olabilir ama netice itibariyle Çanakkale`deki aday listeleri hemen hemen şekillenmiş vaziyette. MHP`den atılan arkadaşları gördük, bütün adaylara başarılar diliyoruz. Bana göre Çanakkale listelerinde çok bir sürpriz yok" dedi.
(Nevin Yüksel) 
 
Paylaş