havadurum

"Seçimler için dayanışma kararı aldık"

944

 Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Başkanı İsmet Güneşhan ve yönetimini ziyaret etti. Ziyarette, 2019 seçimlerine vurgu yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Çanakkale’de hem CHP’nin çok daha iyi yerlere gelmesi, hem de Çanakkale’nin daha yaşanabilir kent olması için Başkan Gökhan ile beraber çalışacaklarının sözünü verdi. İl Başkanı Güneşhan; “Kendisiyle çalışmaktan büyük onur duyduğum Sayın Çanakkale Belediye Başkanımız, yeni seçilen yönetimimizin ziyaretine gelmiştir kendisine çok teşekkür ediyorum. Sayın Belediye Başkanımız, bize her zaman her konuda destek olmuştur. Belediye Başkanımız, siyaset yapmaktan her zaman mutlu olduğum, övündüğüm ve onur duyduğum bir büyüğümüz. Kendisi zaten örgütten gelen, örgütü çok iyi bilen kısa sürede olsa partimizin Genel Başkanlığını yapmış bir büyüğümüz. Önümüzdeki dönemde başkanımız ile birlikte Çanakkale’de hem CHP’nin çok daha iyi yerlere gelmesi hem de Çanakkale’nin daha yaşanabilir kent olması, daha iyi bir kent olabilmesi için beraber çalışacağız. Beraber çok başarılı olacağımıza inanıyorum. 2019 yerel seçimlerinde büyükşehir olsun yada olmasın yine geçtiğimiz dönemde olduğu gibi yüzde 54’lük bir oy farkı ile belediyeyi alacağımıza inanıyorum.  Yine buradan alacağımız sonuç ile genel, yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çok başarılı olacağız” dedi.

 
“CHP’yi birinci parti yapmayı hedefliyoruz”
Güneşhan’ın ardından, il yönetiminin yeni dönemde büyük bir sorumluluk üstlendiğini vurgulayan Başkan Gökhan; “Çanakkale’de ve tüm ilçelerimizde güzel bir seçim süreci geçirdik. Tabi CHP, elbette ki Çanakkale, 8 ilçe ve beldesinde iktidarda. Önümüzdeki iki yıl içerisinde üç tane önemli seçim geçirilecek. Başta yerel seçimler olmak üzere Milletvekili seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimi. Burada sorumluluğu yüksek bir görev üstlenildi. Biz yerelde iktidarız, yani bu kentin yüzde 50’sinden fazlasını temsil ediyoruz. Bu hem yerel yönetim seçimlerinde yüzdeyi daha fazla arttırmak, bütünşehir olursa o seçimleri almak ve belediye olan ilçelerde yine o seçimleri alıp orada da birinci parti olmayı hedefliyoruz, zaten il yönetimi de bununla ilgili çalışmalarını ilçelerle beraber yapacak” dedi.
 
“CHP içindeki herkes bir hedefe odaklandı”
CHP’li herkesin aynı hedefe odaklandığını belirten Başkan Gökhan, geçtiğimiz hafta sonu yapılan toplantı ile ilgili bilgi vererek; “Geçen gün İl Başkanı, Milletvekilleri, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları ve Yüksek Disiplin Kurulu ile beraber bir toplantı yaptık. Toplantı 4 saat sürdü, 4 saat boyunca da herkesi, bir hedefe odaklanmış olarak gördük. Artık geçmişe yönelik hiçbir siyasi çatışma, çekişme ya da muhalefet ön plana alınmaksızın tamamen önümüzdeki iki yıl boyunca yapılacak olan üç tane seçime odaklanılması ve bunun içinde dayanışmanın son raddesine kadar sağlanması kararı aldık. İşte onun için yerel yönetimler önemli, 9 tane belediyemiz var, yerel yönetimler, ilçe örgütleri, il örgütü mevcutta İl Genel Meclisi Üyelerini ve Milletvekillerimizi de arkamıza alarak Çanakkale’de başarılı bir sonuç alacağımıza kesinlikle inanıyoruz. O toplantıdan böyle bir hava çıktı, böyle bir sonuç çıktı. Ben bu vesile ile örgütümün yanında olduğumu, onunla ilgili her türlü verilecek görevde ve görevlere hazır olduğumu söylemek istiyorum. Hem il örgütümüzün hem de bütün ilçe örgütlerimizin başarısı için elimizden gelen her gayreti göstereceğiz. Hep birlikte, birbirimizin geçmişindeki çelişkileri ortaya koymadan ve özellikle sosyal medya üzerinden siyaset yapmadan bu noktada hemfikiriz. İsmet Güneşhan arkadaşımızın başkanlığında mevcut İl Yönetimini, İl Gençlik Kolunu, İl Kadın Kollarımızı, tüm İlçe Örgütlerimize ayrı ayrı başarılar diliyorum” dedi.        (Eren Aşnaz)
Paylaş