havadurum

Sayıştay’ın dediği oldu... İhale kararı alındı

Sayıştay Denetçisi`nin “Usulsüzlük” tespiti ile Çanakkale Boğaz geçişinde kullanılan hatlardaki TDİ`den devralınan menkul ve gayrimenkuller için ihale yapılması tespiti üzerine İl Genel Meclisi, ilgili önergeyi gündemine alarak 10 yıllık kiralama ihalesi kararını verdi. AKP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Emin Saran, AKP İl Genel Meclis Üyesi Ünsal Dirlik ve MHP İl Genel Meclis Üyesi Ali Koltuk tarafından sunulan önerge, CHP Grubu`nun ret, AKP ile MHP Grubu`nun kabul oyu ile kabul edildi.

934
 
 
İl Genel Meclisi Başkanlığı`na sundukları önergede AKP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Emin Saran, AKP İl Genel Meclis Üyesi Ünsal Dirlik ve MHP İl Genel Meclis Üyesi Ali Koltuk; İl Genel Meclisi`nin 24.11.2014 gün ve 95 nolu kararına `10 yıllığına kiraya verilmesi için İl Encümenine yetki verilmesi` ibaresinin ilave edilerek kararın tashih edilmesini talep etti. İl Genel Meclis Başkanlığı`na sunulan önerge meclis üyelerine okunduktan sonra görüşülmek üzere gündemin son maddesine alındı.
 
İşte meclise sunulan önerge
Söz konusu önergede şu ifadeler yer aldı: “İl Genel Meclisi`nin 24.11.2014 gün ve 95 nolu kararı ile “2014 yılında İl Özel İdaresi`ne verilen Sayıştay Raporu doğrultusunda İl Genel Meclisi`nin 09.06.2006 gün ve 58 nolu kararının iptal edilerek; İl Özel İdaresi`nin Özelleştirme Yüksek Kurulu`nun kararına istinaden TDİ`den devraldığı menkul ve gayrimenkuller, gemiler ve devralınan gemilerce seyrüsefer hizmeti verilmekte olan Çanakkale-Eceabat, Lapseki-Gelibolu, Çanakkale-Gökçeada, Kapatepe-Gökçeada, Yükyeri-Bozcaada hatlarının her türlü kullanım ve işletme hakkının 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında ihale yöntemiyle kiraya verilmesi için İl Encümenine yetki verilmesine” karar verilmiş idi. Söz konusu karara “10 yıllığına kiraya verilmesi için İl Encümenine yetki verilmesi” ibaresinin ilave edilerek kararın tashih edilmesini arz ve teklif ederiz.”
 
Nalbant; “CHP Grubu olarak endişeliyiz”
Önerge ile ilgili CHP Grubu olarak endişelerini dile getiren CHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Hicri Nalbant, önergede kiraya verilmesi düşünülen 10 yıllık zaman diliminin 5 yıl olarak dikkate alınmasını önerdi. Nalbant; “Süreyi 10 yıl yapar isek, süre uzadıkça burayı almak isteyecek özel sektör isteklilerinin sayısının artacağını düşünüyoruz. Bu konuda endişelerimiz var. Bu endişemizi dikkate alarak sürenin 10 yıl değil, 5 yıl olmasını istiyoruz. 5 yıl sonra bir 5 yıl daha uzatılabilir” dedi. Nalbant`ın bu önerisinin ardından İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Aytop, konuyu Grup Başkan Vekilleriyle birlikte görüşmek üzere meclise ara verilmesini talep etti.
 
Önerge oy çokluğu ile kabul edildi
İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Aytop, AKP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Ahmet Çiçek, CHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Hicri Nalbant ile MHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Cahit Özer verilen arada konuyu görüştü. Görüşmenin ardından meclis toplantısı kaldığı yerden devam etti. Meclisin 24.11.2014 gün ve 95 nolu kararına `10 yıllığına kiraya verilmesi için İl Encümenine yetki verilmesi` ibaresinin ilave edilerek söz konusu kararın tashih edilmesi ile ilgili önerge meclisin oylamasına sunuldu. CHP Grubu`nun ret, AKP ile MHP Grubu`nun kabul oyu verdiği önerge oy çokluğu ile kabul edildi.
Paylaş