havadurum

Saygıyla anıyoruz...

Gazeteci arkadaşımız, Çağdaş Gazeteciler Derneği Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sezek’i ölümünün 1. yılında saygı ve özlem ile anıyoruz.

957
30 Yıllık meslek hayatında duruşu ile ilkeleri ile, gerçeklerin ortaya çıkarılması, haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı halkın çıkarlarını savunmak noktasında kararlı tavrı ile örnek olmuş Mustafa Sezek yenik düştüğü kalbinin sevgisini herkese açmış sevecen dost bir gazeteciydi.
Onu her zaman kalplerimizde yaşatırken ölümüne neden olan kapitalist sistemin sömürü düzenine ve güvencesiz çalışma koşularının, köleleştirmenin aracı olan taşeron sisteme karşı öfkemizi de hep haykıracağız.
 
İşten çıkarmalar ile emekçilere hayatı kabusa çeviren bu sistem Mustafa arkadaşımızın da kalbine yenik düşmesinin tetikleyicisi oldu.
 
ÇOMÜ’deki taşeron uygulamaların getirdiği işten çıkarmalar neticesinde eşinin işten çıkarılması sonrasında kaybettiğimiz Mustafa Sezek arkadaşımızı ölümünün 1. yılında; sömürü düzeninin tüm uygulamalarını bu uygulamalardan medet umanları, bu sistemin parçası olmuş sözde bilim insanlarını bir kez daha kınıyor, Mustafa Sezek arkadaşımızın kalplerimizde yaşadığını ifade ediyoruz.
Bir bilim kurumu olan ÇOMÜ’de taşeron sistemin acılarını bu şekilde yaşamış olmak; bilimin yol gösterdiği bir mesleğin temsilcileri olarak bizlerin acılarını daha da büyütmektedir.
 
Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD)
Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu
Paylaş