havadurum

Savaş Parlak Kimdir? Eşi Ayşenur Parlak’ın Vefatıyla Gündemde!

Sosyal medya fenomeni Ayşenur Parlak’ın kanser hastalığına yenik düşmesi, sevenlerini yasa boğdu. Parlak’ın eşi Savaş Parlak, acı haberi Instagram hesabından duyurdu. Peki Savaş Parlak kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ve kariyeri nedir? Savaş Parlak’ın eşi Ayşenur Parlak ile nasıl tanıştı, nasıl evlendi? İşte detaylar…

6976

Sosyal medya fenomeni Ayşenur Parlak, kanser hastalığına yenik düşerek hayata veda etti. Eşi Savaş Parlak, sevenlerini yasa boğan haberi Instagram hesabından paylaştı. Peki Savaş Parlak kimdir, nereli, ne iş yapıyor? Ayşenur Parlak ile nasıl tanıştı, nasıl evlendi? İşte Savaş Parlak’ın hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenler…

Savaş Parlak kimdir?

Savaş Parlak, 1984 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Üniversiteye girdiği yıl ailesiyle birlikte İzmir’e taşındı. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Mezuniyet sonrası bir süre bankacılık sektöründe çalıştı. Daha sonra kendi işini kurmak için İstanbul’a döndü. 2010 yılında kurduğu Parlak Medya isimli şirketiyle sosyal medya yönetimi, dijital pazarlama, web tasarımı, grafik tasarımı, video prodüksiyonu gibi hizmetler verdi. Şirket, Türkiye’nin önde gelen markalarına ve kurumlarına dijital çözümler sundu.

Savaş Parlak, aynı zamanda sosyal medya fenomeni olarak da tanınıyor. Instagram, YouTube, TikTok gibi platformlarda eşi Ayşenur Parlak ile birlikte paylaştığı videolarla geniş bir takipçi kitlesine ulaştı. Parlak çifti, hayatlarına, ailelerine, kızlarına, seyahatlerine, hastalık süreçlerine dair samimi ve eğlenceli içerikler üretti. Savaş Parlak’ın Instagram’da 1,1 milyon, YouTube’da 1,2 milyon, TikTok’ta 1,4 milyon takipçisi bulunuyor.

Savaş Parlak’ın eşi Ayşenur Parlak kimdir, nasıl vefat etti?

Savaş Parlak’ın eşi Ayşenur Parlak, 1986 yılında İzmir’de doğdu. 12 yaşında kemik kanserine yakalandı. Uzun tedavilerden sonra iyileşip İstanbul’da Uluslararası İlişkiler okudu. Bu dönemde Savaş Parlak’ı tanıdı. Mezun olup ihracat satış uzmanı olarak kariyerine başladı ve nişanından bir gün sonra meme kanseri olduğunu öğrendi. Tedaviye başlamadan evlendi ve balayı yerine ameliyat masasına gitti. Tedavisi bittikten sonra vergi memuru olarak kariyerine devam etti. “10 Amazon Yüksek Doz Yaşam” kitabının yazarlarından biri oldu. Ela isminde kız çocuğu olan Parlak, lohusalıktan çıkmadan bu kez üçüncü evre lenfoma olduğunu öğrendi. Sonrasında defalarca kez hastalıkla mücadele eden Ayşenur Parlak, 13 Kasım 2023 tarihinde hayatını kaybetti.

Ayşenur Parlak, kanserle olan mücadelesini sosyal medya hesaplarından paylaşarak binlerce kişiye umut ve ilham kaynağı oldu. Pozitifliği, mücadeleci ruhu ve hayata tutunma azmiyle herkesin sevgisini kazandı. Eşi Savaş Parlak, acı haberi Instagram hesabından şu sözlerle duyurdu:

“Hüküm Allahın. Ben yıllardır bu bildirimi atmamak için çok dua ettim keşke önce ben gitseydim. Sayfalarca yazsam da anlatamayacağım nasıl olsa hislerimi. Maalesef Allah bu kadar yazmış. Yanımızda olan dua eden seven herkesten Allah razı olsun. Ruhuna duayı kesmeyin Allah rızası için. Tek tesellim ben yeminimi tuttum hastalıkta sağlıkta iyi günde kötü günde ölüm bizi ayırana dek.” (Şerife Turhanlı)

Paylaş