havadurum

Satış talebi tartışma yarattı

İl Genel Meclisi`nde Kırkgeçit Termal Tesisleri`nin AKP Çanakkale eski Milletvekili İbrahim Köşdere tarafından satışının talep edilmesi tartışmaya neden oldu. CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk ile MHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Halil Rüştü Akgün`ün tepki gösterdiği konu ilgili komisyona havale edildi

981
Mülkiyeti İl Özel İdaresi`ne ait Biga ilçesi Ilıcabaşı Köyü Kırkgeçit mevkiinde yer alan Kırkgeçit Termal Tesisleri`nin satışı ile ilgili konu mecliste görüşüldü. CHP`li İl Genel Emclis Üyesi Hakkı Öztürk`ün tepki gösterdiği konu ile ilgili söz alan MHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Halil Rüştü Akgün ise; “Her önüne gelen dilekçe kendisi ile ilgili dahi olmasa meclise gönderilir mi gönderilmez mi?” dedi. Meclise gelen konu ile ilgili bilgilendirme yapan Emlak ve İstimlâk Müdürü Necmettin Köksal, Kırkgeçit Termal Tesisleri`nin satışı için talepde bulunduğunu ve bu talebin İbrahim Köşdere tarafından yapıldığını söyledi. Köksal; “Kırgeçit mevkiinde İl Özel İdaresi`nin bir yeri var. Tek başımıza reddetme hakkı olmadığı için bunu meclise getiriyoruz. Meclisimizin vereceği karar doğrultusunda işlemlerimizi yürütürüz. Ama bu tesis tabi çok güzide bir tesis. Burayı işleten kişilerin de çok uzun kira sözleşmesi var. Bu yerin satışını talep eden ve bize dilekçe veren de İbrahim Köşdere`dir. Takdir meclisindir” dedi.
 
“Hoş şeyler değil”
İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk; “Bundan önceki toplantılarda Kırkgeçit tesislerinin bu arkadaşımız tarafından yarın öbürgün bizden istenecek demiştim. Bu konu ilgili komisyona havale edilecektir. Ancak bunlar hoş şeyler değil” dedi.
 
Akgün`de tepki gösterdi
MHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Halil Rüştü Akgün de şu şekilde konuştu: “Her önüne gelen dilekçe kendisi ile ilgili dahi olmasa meclise gönderilir mi gönderilmez mi? Birisi talep etti diye orasının satışına karar verdiremezsin. Zaten böyle bir şey çıkmaz. İdare şunu söyleyebilir. Der ki, biz burayı kullanamıyoruz. Atıl vaziyettedir. Bunu özel teşebbüse satılmasında fayda vardır. Bunu derse anlarım.” Tartışmaların ardından konu ilgili komisyona havale edildi.
Paylaş