"Satış talebi düşünüldüğü gibi değil"

1318

 Son dönemde ülke genelin yaşanan ekonomik sıkıntılar, özellikle inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. Yaz ayları başında 28 Haziran-8 Temmuz tarihleri arasında Çanakkale Müteahhitler Birliği tarafından düzenlenen Konut Günleri Fuarı, inşaat sektöründe yeni bir kapı açmıştı. Çanakkale Müteahhitler Birliği tarafından, Konut Günleri projesine gelen talebin yoğun olması dolayısıyla projenin ikinci etabı açıldı. 7 Eylül tarihinde açılışı yapılan Konut Günleri’nin ikinci etabı ile özellikle son dönemde yaşanılan ekonomik sıkıntıların giderilmesi amaçlandı. Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri Salih Yıldız, 16 Eylül tarihinde sona erecek Konut Günleri’nin ikinci etabı ile ilgili gazetemiz Çanakkale OLAY’a değerlendirmelerde bulundu. İlk etabın son derece başarılı geçtiğini söyleyen Yıldız, Temmuz-Ağustos ayları içerisinde yaşanılan ekonomik sıkıntıların inşaat sektörünü derinden etkilediğini söyledi. Ekonomik sıkıntılara karşı ilaç olması amacıyla ikinci etabın devreye girdiğini söyleyen Yıldız, projeye ilginin yoğun olduğunu ancak satış talebinin beklenilenin altında kaldığını söyledi. 


“Vatandaşlar, ekonomik kriz nedeniyle tedirgin davranıyor“
Konut Günleri’nin ikinci etabında satış talebinin beklenildiği gibi olmadığını söyleyen Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri Salih Yıldız; “Şimdi ilk Konut Günleri projesinde piyasadaki ekonomik iklim çok iyiydi. Ancak Konut Günleri projesinin ikinci etabında dövizin, faizlerin atması, ister istemez belli sıkıntılar yaratıyor. Hal böyleyken insanlar, Çanakkale’nin diğer şehirlerden farkı, albenisi olan, yaşam tarzıyla, doğasıyla ilgi çeken, her geçen gün de yaşanması gereken bir il olduğunun farkına varmaya başladılar. Dolayısıyla Çanakkale’ye ilgi ve alaka büyük. Konut Günleri’ne de büyük bir ilgi var ama bu projeyi birincisiyle kıyaslamak hata. Birinci etap çok farklı bir konsepteydi ikinci etap ise AVM’nin içinde. İnsanlar, oraya daire almaya gelmiyorlardı. Biz, insanlara firmaları, orada iş yapan insanların nerede, neler yaptıklarını gösterme imkanı verdik. Projeye ilgi var ama ekonomik düşünceler, insanların ‘Her an bir şey olabilir’ kaygısı ister istemez daha dikkatli, daha ağır davranmalarına sebep oluyor. Bizler, faizlerin düşmelerini beklerken tam tersi konut faizlerinin yükselmesi bazı sıkıntılar çıkarıyor. Konut Günleri’ne ciddi bir ilgi var ama satış talebi düşündüğümüz gibi değil” dedi. 
 
“Ülkedeki kriz, hepimizi etkiliyor”
Yıldız, Konut Günleri’nde yalnızca projelerin tanıtılmasının amaçlandığını belirterek; “ Zaten bu projenin amacı, ilk etapta satış değildi. Konutları ve bazı projeleri tanıtmaktı. Biz, şimdi o tanıtımı yapmaya çalışıyoruz. Proje ile ilgili zamanlamamız çok iyiydi. Biz, okulların açılmasıyla dışarıdan gelen vatandaşların artı bir değer katması ve AVM’nin de uğrak bir yer olduğunu düşünerek böyle bir karar almıştık. Görünen o ki, Çanakkale diğer illere göre bu konuda biraz daha şanslı. Ama tabi ülkedeki kriz, hepimizi etkiliyor. Ama şuan, Çanakkale’de konut almak için her şey uygun, şuan konut almanın tam zamanı. Sonraki yıllarda, böyle imkanlarla, bu fiyatlara konut bulmak mümkün olmayacak” ifadelerini kullandı. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş