"Satılık medya gruplarını kınıyoruz"

801
Çanakkale İl Başkanlığı, Çanakkale Belediyesi ile ilgili basına yansıyan haberlerin ardından açıklamada bulundu. Açıklamada, "Yandaş basın ve medya grubunun alışkanlık haline getirdiği asılsız ve yalan haber yapma yeteneğine bir yenisini daha eklemesi üzerine kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile İl Başkanlığımızca bir açıklama yapma gereği duyulmuştur" denildi.
 
"Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu kaçakçılığının yaşanıyor"
Açıklamada ayrıca şu sözlere yer verildi, "Çanakkale Belediyesine ait olduğu belirtilen tuvalet işletmecisine yapılan uyuşturucu operasyonu başlıklı yalan ve uydurma bir haber yapılmıştır. Emniyetin yaptığı bir uyuşturucu operasyonu ile belediyemizi ilişkilendirmek ve konunun içine çekmek isteyen yandaş basına ve satılık medyaya dönüp aynaya kendilerine bakmalarını öneriyoruz. Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu kaçakçılığının yaşandığı dönemden geçiyoruz. Ülkemize; kara, deniz ve hava yoluyla suç örgütlerinin elini kolunu sallayarak girip çıktıkları ortadadır. Tarihin gördüğü en büyük suç örgütlerine ve onlara destek çıkanlara tanıklık ediyoruz. Resmi görev verilen birçok ismin yaşanan sürecin en büyük kriminalleri olduğu ortada iken, uyuşturucu ticareti yapan herkesle siyasi iktidarın etkili ve yetkili isimlerinin fotoğrafları çıkarken, siyasilerle bağlantılı olanların "pudra" çekerken, Çanakkale`nin Çan ilçesinde; içinde her türlü skandalın olduğu iddia edilen TKİ 30 bin ton kömür yolsuzluğu sıcaklığını korurken, otel, ilişki, kokain, sınırsız aşk haberleri dilden dile dolaşırken yandaş basının bir tek haber yaptığını göremiyoruz."
 
"Yandaş ve satılık medya gruplarını kınıyoruz"
 "Cumhuriyet tarihinde ele geçirilen en büyük miktardaki eroin operasyonunda adı geçen siyasilerle ilgili bir tek haber yapamayan yandaş bir basın ve medya grubu ile karşı karşıyayız" ifadelerinin yer aldığı açıklamada, "Türkiye`nin dört bir yanını, 7`den 70`e herkesi, özellikle gençleri önce umutsuzluğa sonrasında uyuşturucu bataklığına iten politikalar üreten siyasal iktidar mensuplarında ve yandaşlarında dönen türlü türlü entrikalar es geçilirken, Çanakkale Belediyesi ile hiçbir ilişkisi olmayan bir tuvalet ve işletmecisinin evine yapılan bir operasyonu Çanakkale belediyesini suçlayıcı başlıklarıyla haber yapan yandaş ve satılık medya gruplarını kınıyoruz" sözlerine yer verildi.
 
"Çamur at izi kalsın` anlayışı"
 Açıklamada, haberde sözü geçen tuvaletin belediye ile ilgisinin olmadığının altı çizilerek, "Haberde bahsedilen tuvaletin başka bir kamu kurumuna ait olduğunu bildikleri halde, pervasızca yalan haber yapmaya utanmamaktadırlar. Yazma ve konuşma ahlakını kaybetmiş, insanı insan yapan değerlerini tüketmiş bir yandaş basın ve medya grubu maalesef güzel ülkemizin gerçeği haline dönüşmüştür. Çanakkale Belediyesi`yle hiçbir ilgisi olmayan ve toplumumuzun kabul edemeyeceği olumsuz bir gelişmeyi belediyeye mal etmeye çalışması `çamur at izi kalsın` anlayışındaki siyasetin ve yandaşlarının sonunun geldiğini göstermektedir" denildi.
 
"Halkımızın hiç endişesi olmasın"
Açıklamada son olarak şu sözlere yer verildi, "İktidardan gitmemek için; yandaş medya grubu aracılığı ile partimize ve belediyelerimize yapılan bu ahlaksız ve etik olmayan saldırılar halk nezdinde karşılık bulmamaktadır ve bulmayacaktır. Halkımızın hiç endişesi olmasın. Millet ittifakı tarafından tüm kurum ve kurallarıyla yeniden inşa edilecek ülkemizde, yapılan bu hukuk dışı işlerin hesabı tarafsız, hukukun üstünlüğünün tesis edildiği demokratik Türkiye Cumhuriyetinde hukuk önünde sorulacaktır."
(Nevin Yüksel)
Paylaş