havadurum

Saroz Körfezi’nde deniz keyfi

Eşsiz doğası ve manzarasıyla dikkat çeken Saroz Körfezi, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Çanakkale halkının da denize girmek için gittiği Saroz Körfezi`ndeki sahil kıyıları, şehitlikleri ziyaret etmek içim Çanakkale`ye gelen yabancı turistlerle dolup taşıyor.

1344
 
 
Deniz sezonunu açan Çanakkaleliler, Saroz Körfezi`ndeki sahil kıyılarına akın ediyor. Denizin temizliği ve muhteşem manzara nedeniyle Saroz Körfezi`ni tercih eden vatandaşlar, gün boyu denize girerek Saroz Körfezi`nin keyfini çıkarıyor. Yerli turistlerinde akın ettiği Saroz Körfezi sahil kıyılarında hizmete açılan işletmeler de yoğun ilgi görüyor. Ağaçların altında piknik yapan vatandaşlar, bir yandan denize girerken, diğer yandan işletme sahiplerinin ağaç gölgelerine kurduğu hamaklarda serinlemeye çalışıyor. Gün boyu denize girerek yazın tadını çıkaran çocuklarda aileleriyle birlikte eğlenme fırsatı yakalıyorlar.
 
 
Saroz Körfezi`ne yabancı turist akını
Gelibolu Yarımadası`ndaki şehitlikleri ziyaret etmek için dünyanın dört bir yanından gelen yabancı turistlerde Saroz Körfezi`ne yoğun ilgi gösteriyor. Rehberler eşliğinde şehitlikleri ziyaret eden turistler, ziyaret sırasında verilen mola sürelerinde Saroz Körfezi`nin sahil şeridinde unutulmaz dakikalar yaşıyorlar. Ellerinde fotoğraf makineleri ile bu anı ölümsüzleştiren turistler, eşsiz manzara ve doğanın keyfini çıkarıyor.
Paylaş