Şarlan güven tazeledi

Çanakkale Barosu`nun seçimli olağan genel kurulunda sandık başına giden avukatlar başkanı seçti. Tek listeli seçimde Baro`nun mevcut Başkanı Bülent Şarlan güven tazeledi.

599
 
 
Çanakkale Barosu`nun Olağan Genel Kurulu, avukatların katılımıyla Truva Otel`de yapıldı. Divan Başkanlığı`nı Av. Cengiz Tuğral`ın yaptığı genel kurulda Av. Coşkun Meriç, Av. Özge Zeybek, Av. Hayriye Işık Erbil de divan kurulu üyesi olarak görev aldı. Divanın belirlenmesiyle başlayan seçim saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla devam etti. Genel Kurulda bir konuşma yapan Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, görev süresi boyunca yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Şarlan; “Uygun görmeniz durumunda edindiğimiz deneyimle, bu görevi devam ettirmek ve siz meslektaşlarım için daha iyi çalışmalara imza atmak istiyoruz. Önceki dönemin ve duayenlerimizin ruhundan beslenen yeni bir başlangıç için yeniden göreve talibiz” dedi.
 
 
“3 konuda yüksek hassasiyette olacağız”
"Bu dönemde özellikle 3 konuda yüksek hassasiyette olmak istiyoruz" diyen Şarlan; "Bunlar çevre, kadına şiddet ve insan hakları konularıdır. Sizlerinde katkılarıyla “DUYARLILIĞIN GÜR SESLİ BAROSU” olacağız. Bu dönem bir projemiz var. Bunun adına “İKİNCİ AİLEM, ÇANAKKALE BAROSU” diyoruz. Bu projeyle sadece avukatlarımıza değil, ailelere yönelik etkinlikler de yapmayı, büyük ve sımsıkı bir aile olmayı hedefliyoruz. Bu dönem de eksik kalan diğer mesleki mekanlarımızı tamamlamak ve “FİZİKİ MEKAN İHTİYACINI ÇÖZMÜŞ BARO” olmak amacındayız. Bu dönem mesleğimiz ve meslektaşlarımız için daha fazla çalışacağız. Özellikle meslektaşlarımıza yönelik avantajları daha da yaygınlaştıracağız. Eğitim, seminer vb. çalışmaları ise artırmaya çalışacağız. “DAHA GÜÇLÜ AVUKAT İÇİN, DAHA ÇALIŞKAN BARO” olacağız. Bu dönem amacımız, sizlerle ve sizler için daha etkili bir baro oluşturmaktır. Her yıl düzenlenecek ve devamlılığı olacak Hukuk ödülü yarışmasıyla, Baromuz bünyesinde oluşturacağımız Baro Müzesiyle, yeni yayınlarımızla buna katkı sunacağız. Herkesin zihninde, Çanakkale Barosuna “ulusal boyutta güçlü bir imaj” kazandıralım. Mütevazi olmak için elimizden geleni yaptık. En iyi yaptığımız işlerde dahi “En İyisi Budur” demedik. Bu dönemde bu özelliğimizi muhafaza edeceğiz. Daha saygın bir baro için çabaladık. Web sitesiyle, yayınlarıyla, kurumsallığıyla daha olgun bir baro meydana getirmeye çalıştık. Bu dönemde stajyer avukatlarımız, genç avukatlarımız ve kamuda çalışan avukatlarımızın sorunlarının çözümüne daha fazla katkı sunmaya çalışacağız. `SAYGIN AVUKAT, SAYGIN BARO` için çabalayacağız. `Kazdağları ve Siyanürlü Altın Madenciliği` panelinde altın madencilerine, Silivri’deki duruşmalarda, baroların önüne engel koyanlara direndik. Bu dönemde, bu cesaretimizi; toplumsal ve hukuki konularda sürdürmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
 
 
"Taviz vermedik, vermeyeceğiz"
Avukatlık onurundan ve Çanakkale Barosu`nun bugüne kadarki duruşundan taviz vermediklerini kaydeden Şarlan; "Bu dönemde de taviz vermeyeceğiz. Gerek Çanakkale’de, gerekse Türkiye çapında meslektaşlarımıza yönelik saldırılarda onurlu duruşumuza devam edeceğiz. Her meslektaşımızın `BENİM ARKAMDA BAROM VAR` demesi için çalışacağız. Hem tükenmedik, hem de baromuzu tüketmedik. Tükenmediğimizin ispatı; yeniden karşınıza aday olarak çıkıyor oluşumuzdur. Baromuzu tüketmediğimizin ispatı da Baromuzun mali kayıtlarımızdaki seviyedir. 2012 yılında 48 bin TL ile aldığımız Çanakkale Barosunun bütçesini, bir önceki konuşmamda saydığım ve sayamadığım onlarca etkinliğe rağmen yaklaşık 3 kat artırarak, 152 bin TL’ye çıkarmış olmamızdır. Bu dönemde oluşturacağınız yeni yönetim kurulumuzla, enerjimizi daha da katlayacak, sadece baro bütçesini değil, baromuzun meslektaşlarımıza yönelik etkinliklerini de artıracağız. Tüm bu sözleri verirken de `BEN` değil `BİZ` diyoruz. Çünkü bunların her birinin arkasında ancak BİZ olursak, tüm meslektaşlarımız, sizler olursanız hedeflerimize ulaşabiliriz. Meslek adına zorluklarla dolu günler yaşıyoruz. Meslektaşlarımızın dün yaşadığı sorunların bugün de devam ettiğini görüyoruz. Bugün “savunmayı savunma” konumunu geldiğimiz hepinizin malumudur. Örneğin adliyelerde hakim ve savcılar için bir oda ihtiyacında dahi avukatların odasına göz dikildiğini biliyoruz. Öte yandan Adalete de güvenin azaldığını da görüyoruz. Bu sebeple yargının kurucu unsuru olan biz avukatlar, sadece mesleki sorunlarımız var diyemeyiz. Ülkemizde hukukun üstünlüğü için de var gücümüzle çalışmalıyız. Çünkü Atatürk’ün de dediği gibi: “Herhalde âlemde bir hak vardır ve hak, kuvvetten üstündür. Atatürk ilkelerine bağlı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti çatısının daha da kuvvetlendirilmesi için var gücümüzle çalışmak istiyoruz. Geniş yürekleriyle daracık mahkeme salonlarında adalet arayanlar; çağdaş, yenilikçi, ilkeli, etkin bir baro olma çabasını bu dönemde devam ettirmek istiyoruz. Fedakârca çalışan Avukatlar ordusunun değerli mensupları, hukuk ve adalet kavramlarını toplumda daha etkin olarak yerleştirmek için çeşitli projeler gerçekleştirmek istiyoruz. Demokrasinin ve adaletin güvencesi değerli meslektaşlarım; saydamlığı ve katılımcılığı baromuzda daha egemen kılmak, avukatların daha geniş hak ve imkanlara erişmesini gerçekleştirmek istiyoruz. Sözlerime son verirken, `Baki kalacak BAROMUZDA, sizlerle birkez daha hoş bir seda bırakmak istiyoruz.` Bu düşünce ve dileklerimle Genel Kurulumuzun adalete ve yargıya, mesleğimize ve meslektaşlarımıza katkı sunması dileğiyle hepinize ayrı ayrı saygılar sunuyorum" diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmanın ardından seçime geçildi. Sandık başına geçip oylarını kullanan avukatlar, mevcut Başkan Bülent Şarlan`a destek verdi. Yeniden başkanlığa seçilen Av. Bülent Şarlan, seçim sonrası yaptığı konuşmada, teveccüh gösteren meslektaşlarına teşekkür etti.
Paylaş