Sarıbaş köyleri mesken tuttu

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, halkın sorunlarını dinlediği ziyaretlerine devam ediyor.

554
Bayramiç ilçesine giden CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, ilk olarak Bayramiç İlçe Örgütü ile Belediye Başkanı İsmail Sakin Tuncer’i ziyaret etti. Ziyaretin ardından Belediye Başkanı İsmail Sakin Tuncer ve CHP İlçe Örgütü üyeleriyle birlikte Kuşburnu Köyü’nü ziyaret eden Sarıbaş, burada halkın sorunlarını dinledi. Ziyarette AKP’nin ülkeyi savaşın eşiğine getirdiğini, kardeşi kardeşe düşman ettiğini ve ülkeyi iyi yönetemediğini dile getiren Sarıbaş; hiç kimsenin karamsarlığa kapılmaması gerektiğini ve kurtuluşun CHP’de olduğunu söyledi. Yeni eğitim sisteminden şikayetçi olan köylüler ise ürünlerinin para etmediğini ve girdi fiyatlarının çok yüksek olduğunu dile getirdiler.
 
Sarıbaş Kavak’ta
CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Kavak Belediye Başkanı Necati Kopça’yı da ziyaret etti. Beldeyi gezip halk ile sohbet eden ve sorunları dinleyen Sarıbaş, köylülerin terör olaylarına büyük tepki gösterdiğini ifade etti. Bayramiç Köyü Çokal Baraj suyundan 3 bin dönüm arazi sulandığı,7 bin dönüm arazinin susuz kaldığını söyleyen köylüler, susuz kalan arazilerine suyun verilmesini istediler.
 
“Sorunları CHP çözecek”
Süleymaniye Köyü ziyaretiyle ilgili de bilgi veren Sarıbaş; “Ülkemizde terörü, işsizliği, tarım ve hayvancılıkla ilgili sorunları CHP çözecektir. Ülkemize barışı ve kardeşliği yine CHP getirecektir. Ülkemizin komşuları ile olan ilişkileri yeniden eskiden olduğu gibi barış içersinde olacaktır. Bağımsız yargı mutlaka oluşacaktır. CHP iktidarında mutlu, gülen, korkmadan konuşabilen huzur içersinde yaşayan Türkiye kuracağız” dedi.
 
“Bıçak kemiğe dayandı”
Bolayır Belediye Başkanı Cavit Sezer’i makamında ziyaret eden Sarıbaş’a belediye hizmetleri ve belde hakkında bir brifing sunuldu. Küçük Sanayi Sitesi Sanatkarlarını ve Küçük Sanayi Sitesi Koop. Başkanı Tamerş Altunay ile de görüşen Sarıbaş, sanayi sitesinde 160 işyerinin olduğunu ancak işlerin kötü gittiğini söyledi. buradaki esnafların, karayolu bağlantısı menfezinin Karayolları tarafından doğru yapılmasını istediğini kaydeden Sarıbaş; “Ziyaretim esnasında Sanayi Sitesinde bir çekiç sesi dahi duymadım. Esnaf kan ağlıyor. Perişanlıkları oynuyor. Bıçağın kemiğe dayandığını söylüyorlar” dedi. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanış Ahmet Nalbant ile de bir araya gelen Sarıbaş, bu ziyaretinde şu ifadelere yer verdi: “Esnaf yok olmuştur. Borç ve faiz batağındadır. Esnaf siftah yapamaz hale gelmiş. Vergiler ağır gelmektedir.”
Paylaş