Sarıbaş, istimlak mağdurlarına sahip çıktı...

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, havaalanının genişletilmesi için Şekerpınar yolu üzerinde ev, arsa ve arazilerin istimlak edilmesiyle vatandaşların yaşadığı mağduriyeti TBMM’ye taşıdı.

622
Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne konu ile ilgili soru önergesi veren CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, önergede yer alan soruların Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi. Ev, arsa ve arazi sahiplerinin istimlak çalışmalarında mağdur edilip edilmediğini soran Sarıbaş;
 
“Çanakkale Havaalanı, pist ve güvenlik sahasının genişletmesi amacıyla Şekerpınar yolu üzerinde yer alan ev, arsa ve arazilerin istimlak edilmesi ile ilgili;
 
1) DHMİ Çanakkale Havalimanının pist ve güvenlik sahasını genişletmek amacı ile Şekerpınar yolu üzerindeki vatandaşların ev, arsa ve arazilerini istimlak ettiği doğru mudur?
 
2) Doğru ise; DHMİ, Pist ve güvenlik sahası uzatımı alanı içerisine giren ev, arazi ve arsaların sahiplerine, istimlak bedeli olarak rayiç bedellerinin çok altında bir bedeli ödemek istediği, (örneğin; iki yıl önce ilgili belediye tarafından 300 bin TL rayiç bedeli biçilen yere DHMİ’nin 100 bin TL teklif ettiği) vatandaşları da bu bedelleri almaya zorladıkları doğru mudur?
 
3) Anılan bölgede bulunan belediye ve bilirkişi müessesesi resmi kurum olarak kabul edilip, belirledikleri rayiç bedelleri dikkate alınmıyor mu?
 
4) Ayrıca, DHMİ yetkilileri, istimlak etmek istedikleri alan içerisinde yer alan evleri ise kendilerinin yıkıp, yıkım bedellerinin de istimlak bedellerinden düşüleceğini söyleyerek vatandaşları tehdit ettiği iddiaları doğru mudur?
 
5) Çanakkale Havaalanının pist ve güvenlik sahasının uzatılmasına hiç kimsenin karşı çıkmamasına karşın, vatandaşın elinden ev, arsa ve arazileri istimlak ediyoruz diye, rayiç bedellerinin de altında bir bedelle istimlak edilerek, zar zor şartlarda başlarını sokacak bir yer yut edinmiş vatandaşların mağdur edilmesi doğru mudur?
 
6) Vatandaşların haksızlığa uğradığını belirterek yargı yoluna gittiği, dolayısı ile yargının vereceği kararı beklemek gerekmez mi? 7) Vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için duruma el koyarak sorunun çözümü doğrultusunda bir girişiminiz olacak mıdır?” dedi.
Paylaş