Sarıbaş, Çan’da halkın sorunlarını dinledi

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Çan ilçesinde vatandaşlarla görüştü.

713
Çan Hacı Fatma Bodur Külliyesinde düzenlenen pilav etkiliğine katılan CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, halk ile buluşmayı da ihmal etmedi. Seçim bölgesinde bir dizi ziyaretlerine devam eden Sarıbaş, halkın sorunlarını dinledi. Sorunların çözümü için TBMM`de muhalefet partisi olarak ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirten Sarıbaş, ancak AKP hükümetinin sorunların çözümü için herhangi bir niyetinin olmadığını ifade etti. İlçe halkının yoğun ilgisiyle karşılaşan Sarıbaş, daha sonra sivil toplum örgütleriyle buluştu. Çan`da S.S. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi`ni de ziyaret eden Sarıbaş, esnafın durumu ile ilgili bilgiler aldı.
 
“İcralık olmayan esnaf kalmamış”
Nerede ise icralık olmayan esnafın kalmadığını kaydeden Sarıbaş; AKP`nin on yıldan beri uyguladığı yanlış politikalardan en çok küçük esnafın etkilendiğini ifade ederek; “İcralık olmayan esnaf kalmamış. Esnaflar, siftah etmeden dükkanlarını kapatır durumda. Esnaflar, yüksek olan vergileri dahi, kira, elektrik, su gibi genel giderleri dahi karşılayamıyor. Dolayısı ile bir çok esnaf işyerlerini kapatmak zorunda kalmış. Bu sorunlar, ülkenin üzerine bir karabulut gibi çöreklenmiş AKP iktidarından kurtulmakla çözümlecektir. Esnafımız biraz daha sabretmeli. Sabrederken de el ele vererek birbirlerine sahip çıkmalı. Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında ülkemiz güzel yarınlarına ulaşacaktır” dedi.
 
“Sorunlar CHP ile çözümlenecek”
CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Çan CHP İlçe örgütünü de ziyaret etti. İlçe örgütünün çalışmalarının yanı sıra ilçenin durumu hakkında bilgiler alan Sarıbaş, TBMM`deki çalışmalar hakkında da partilileri bilgilendirdi. CHP İlçe Örgütü ziyaretiyle ilgili bilgiler veren Sarıbaş; “Örgüt yöneticilerimizle birlikte Karşıyaka Muhtarı Ali Rıza Aydın`ı makamında ziyaret ederek babasının vefatı dolayısı ile başsağlığı diledik. Daha sonra karşıyaka ve istiklal lmahallelerindeki kahvehaneleri ziyaret ederek vatandaşlarımızla dertleştık. Vatandaşlarımız perişan, patlamaya hazır birer bomba gibi. Bir taraftan ekonomik sıkıntılar içerisinde ayakta durmaya çalışırken, diğer taraftan ülkemizin ehil olmayan ellerde yönetilmesinden, daha doğrusu yönetilememesinden dolayı üzüntülerine belirtip, komşularımızla her an bir savaşın eşiğine sürüklenmesi, eli kanlı terör örgütleri ile masaya oturmalarından rahatsız olduklarını, bunlarla mücadele eden türk silahlı kuvvetlerimizin komutanlarının esir alınarak zindanlara kapatılması karşısında kahrolduklarını belirtip, yapılacak ilk seçimlerde AKP iktidarından bunun hesabını soracaklarını belirttiler. Halkımızın bu duyarlılığı karşında biraz daha sabretmelerini ve Cumhuriyet Halk Partisi`ne katılıp, sahip çıkmalarını, ulusal kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesi vermiş bir ulusun fertleri olarak bunun da üstesinden halkın partisi Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında geleceğimizi belirttim” şeklinde konuştu.
Paylaş