havadurum

Sarıbaş, aday adaylığını açıkladı

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, 2015 genel seçimlerinde aday adayı olduğunu dün açıkladı. Birkaç gün önce başvuru dosyasını genel merkeze teslim eden Sarıbaş, dün kendisini destekleşen partililerle birlikte aday adaylığını açıkladı. Sarıbaş, 2015 genel seçimleri için “Oylarımızı artırıp, ilimizde partimizi 1`inci parti yaparak, en az 5-6 Bin fark atarak, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar, Çanakkale’mizin de Bakanlık Düzeyinde temsil edilmesi dileği”nde bulundu.

711
 
 
CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, dün kendisini destekleyen partililerle birlikte, 2015 seçimleri için aday adaylığını açıkladı. CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ve partide daha önce il başkanlığı yapan, partinin etkin isimlerinden Tamer Balçık`ın da katılımı ile aday adaylığını açıklayan Sarıbaş, “Parti örgütümüzün her kademesinde görev alarak, sorumluluklar üstlendim. Hiçbir şaibeye bulaşmadım. Siyasete girdiğim andan itibaren tüm ticari faaliyetlerime son verdim. Özel yaşamımda örnek bir eş ve baba oldum” dedi. Sözlerine “Yolsuzluk ve hırsızlığın üzerine gittim. Çiftçi ve köylünün, dar gelirli ve yoksulun, esnaf ve sanatkârın, emeklinin, işçinin ve işsizin her zaman yanında oldum” diyerek devam eden Sarıbaş, “Sorunlarının çözümü adına mücadele verdim. Çevreye duyarlı eylemlerin mutlaka içinde oldum. Kaz Dağlarımız başta olmak üzere, Termik Santral, Tarihi Gelibolu Yarımadamız, Gökçeada ve Bozcaada’mızı peşkeş çekenlere, Rant alanlarına dönüştürüp, talan edenlere karşı, mücadele verdim. Bu amaca yönelik sivil örgütlenmeleri sağladım. Özel hayatın korunması, kişisel hak arama ve özgürlüklerin yılmaz bekçiliği, arayış ve mücadelelerinin her zaman ön safında yer aldım. Milletvekilliğim süresi içerisinde; İşçinin, emeklinin, muhtarların, subay ve astsubayların sorunlarını dile getirip, ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi adına Kanun Teklifleri Verdim. Küçük esnaf ve sanatkârlarımızın, çok uluslu vahşi kapitalizm karşısında yok olmadan ayakta kalabilmelerinin önlerindeki engellerin kaldırılarak, gereken tedbirlerin alınması için Araştırma ve Soru Önergeleri ile Kanun Teklifleri verdim. Oksijen Depomuz, Tarihi Kaz Dağları ve Ormanlarımızın talan edilerek, çok uluslu altın şirketlerine peşkeş çekilmesine karşı, kamuoyunun duyarlı olmaları ve örgütlü mücadele vermeleri konusunda, TBMM Kürsüsünden konuyu sürekli gündeme taşıdım” ifadelerini kullandı.
 
 
“Rektörün hukuk tanımaz uygulamalarını dile getirdim”
“Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörünün hukuk tanımaz uygulamalarını, İşten atılan işçileri, öğretim üyelerine yönelik baskı ve zulmü meclis kürsünden dile getirip, basın toplantıları yaptım” diyen Sarıbaş, “Önergeler verdim. İlimize bir üniversite daha kurulması için Kanun Teklif sundum. Süt Üreticilerimiz, balıkçılarımız, arı yetiştirici ve bal üreticilerimizin sorunlarının çözümüne yönelik önergeler verdim. Yerel Basınımız ve çalışan gazetecilerimizin sıkıntılarını dile getirip, önergeler verdim. İlimizde Eğitimde ve sağlıkta yaşanan sorunlar başta olmak üzere, kamu hizmetlerindeki eksiklik ve yanlışlıkları dile getirip, önergeler verdim. AKP Hükümetinin ilimizi Cezalandırma adına; Orman işletme Müdürlüğünü, Vakıflar Bölge Müdürlüğünü, Denizcilik Müsteşarlığı Çanakkale Bölge Müdürlüğü ile Çanakkale İli Yenice, Lâpseki, Bozcaada ve Eceabat Adliyelerinin kapatılmalarına karşı TBMM Kürsüsünden dile getirerek, basın toplantıları yaparak, önergeler vererek sürekli gündemde tuttum” şeklinde konuştu.
Paylaş