havadurum

Sarıbaş; “Polisin müdahalesi hoş değil”

CHP Çanakkale Milletvekilli Ali Sarıbaş, Ulus’ta vatandaşlara yönelik uygulanan şiddete tepki gösterdi.

455
Ulus`taki Cumhuriyet Yürüyüşü’nde polisin müdahalesi nedeniyle AKP hükümetini eleştiren CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, yürüyüşe ellerindeki Türk Bayrakları’yla katılan halkın, devletin polisi tarafından coplanması ve bibergazıyla müdahale edilmesinin son derece yanlış olduğunu söyledi. Sarıbaş; “Ankara’da insanlar ellerindeki Türk Bayraklarıyla yürüdüler. Burada hoş olmayan görüntüler yaşandı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla bayramlarını kutlayan insanların üzerine devletin polisi tarafından gaz bombalarının atılması, coplanması, bibergazının sıkılması ve tekmelenmesi hoş değil. Bayramlarını kutlayanların art niyeti yoktur. İnsanlar bu coşkuyu yaşamalıdır. Halkın kutlamadığı bir bayramda Cumhuriyet olamaz. Cumhuriyetin değerlerine ters düşer” dedi.
 
“Halk bayram coşkusunu her ortamda kutlayabilmeli”
Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan vatandaşların, bayram coşkusunu her ortamda kutlayabilmesi gerektiğini ifade eden Sarıbaş; “Cumhuriyet Bayramı için izin alınması gerekmez. Halk bayram coşkusunu her ortamda kutlayabilir. İnsanların Cumhuriyet Bayramı coşkusuna katılımları kadar doğal bir şey olamaz. Sokak ve caddelerde insanlar Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarken, statlarda ise hiç kimse yoktu. Çanakkale’de de bu böyle oldu. Ancak, gece düzenlenen yürüyüşe insanların yoğun ilgi gösterdiğini gördük. Siyasi partilerin çelenk koymaması düşüncesi çok yanlıştır. Sadece devlet çelenk koyar anlayışı yanlıştır. Halbuki halkı temsil eden partilerdir” diye konuştu.
 
Sarıbaş’tan Eroğan’a tepki
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ulus’ta yapılan Cumhuriyet yürüyüşünü illegal eylem olarak, Sinan Erdem’deki protestocuları ise ‘holigan terörist’ olarak tanımlaması tepkilere yol açtı. Terörist ifadesi nedeniyle Başbakan Erdoğan’ı eleştiren CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, en doğal haklarını kullanan vatandaşların Başbakan tarafından terörist olarak nitelendirilmesinin son derece yanlış olduğunu ifade ederek; “Başbakanın artık tamamen kafasının bulandığını, halkın içine çıkamadığını ve halktan koptuğunu görüyorum. Özellikle son yıllarda bunu hep beraber görüyoruz. Yürüyüşe katılan insanların hiç birisine terörist, illegal örgüt ve başka türlü yakıştırmaların hepsi doğru değildir. Bu ifadeleri kullanmak son derece yanlıştır. Bu yanlışlığa da Başbakan düşmüştür. Halkın Türk Bayrağını eline alıp yürümesi ve Atatürk’e saygı duyması bir örgüt müdür, terör müdür? Ellerinde silah mı vardır? Çatışma mı yapmışlardır? Halk kendi bayramını özgürce kutlamalıdır. Atatürk’ü anmak kadar doğal bir hakkı olan insanların, terörist diye ilan edilmesi yanlıştır. Başbakan artık beyninin arkasındaki düşünceyi veya insanlara bakış tarzını belirtiyor diye düşünüyorum” dedi.
Paylaş