Sarıbaş’tan yetkililere çağrı

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Biga`da selin vermiş olduğu zararları yerinde inceleyerek yaraların bir an önce sarılmasını istedi.

585
 
 
Biga`daki kuvvetli yağışla ilgili olarak; “Acilen yaralarının sarılmasını talep ediyoruz” diyen CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, CHP İlçe Başkanlığı binasında toplantı düzenledi. Toplantıda, selin etkili olduğu bölgelerdeki izlenimlerini partililer ve basın mensuplarıyla paylaştı. Biga ve köylerinde dere ıslah çalışmalarının uzun yıllardır yapılmadığını iddia eden Sarıbaş; “Mevcut köyleri gezerken, 3 köy içinden geçen derelerin üzerindeki köprülerin tekniğine uygun yapılmadığını, gelen suların kist daralması meydana getirmesi nedeniyle suların evlere girdiğini gördük. Bilimsel anlamda derelerde her yıl ıslah çalışması yapılması gerekirdi. Ancak yatırımların doğru olarak yapılmadığı, devlet tarafından ihmal edildiğini, dere ıslahının afete davetiye çıkardığını gördük. Derelerin ve köylerin ıslah edilmesi gerek. Acilen yaralarının sarılmasını talep ediyoruz” dedi.
 
“Acımız büyük”
Sarıbaş şu şekilde konuştu: “Sel nedeni ile birçok vatandaşımız zarar görmüş ne yazık ki iki hemşerimizi de kaybetmiş durumdayız. Acımız çok büyük, yetkilileri acilen yaraları sarmaya, selin meydana getirdiği zararları tespit ve temin etmeye çağırıyorum. Konunun da takipçisi olacağımı belirtiyor Biga`lı hemşerilerime başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum.”
 
“Yetkililer elini çabuk tutsun”
Koruoba ve Güvenalan Köyü’ne de giden Sarıbaş; “Özellikle Koruoba ve Güvenalan köyleri çok ciddi zarar görmüş durumda. sele kapılıp kaybolan 80 yaşındaki Fatma Metin`in ve 35 yaşındaki Tülay Türe`nin de sele kapıldığı evleri ziyarete gittim. Acilen yetkililerin yardım elini uzatması lazım. Vatandaşlarımız çok perişan yetkililerin ellerini çabuk tutmasını bekliyorum. Konunun takipçisi olacağım” dedi.
Paylaş