havadurum

Sarıbaş’tan TBMM’ye Tuzla Çayı önergesi...

CHP Çanakkale Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ali Sarıbaş, Ayvacık ilçesi Tamış Köyü Tuzla Çayı’nın ıslahı ile ilgili TBMM’ye soru önergesi verdi.

865
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na önerge veren CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Tamış Köyü Tuzla Çayı’nın ıslahı önergesinde yer alan soruların Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep etti.
 
Sarıbaş önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz yıllarda DSİ tarafından Çanakkale İli Ayvacık İlçesiTamış Köyü Tuzla Çayının ıslahı amacı ile genişletme çalışmaları yapılmış, dere yatağının genişletilmesi dolayısı ile de köylülerimizin tarlaları istimlak edilmiştir. Buna göre; dere yatağının genişletilmesi ve ıslahı amacı ile köylülerimizin toplam kaç dönümlük arazisi istimlak edilmiştir? İstimlak edilen arazi için toplam ne kadar bedel belirlenmiştir? Aradan bir yıldan fazla bir süre geçmiş olmasına karşın bu güne kadar birçok köylümüzün istimlak edilen tarlalarının paralarını almadıkları iddia edilmektedir. Köylülerimizin tarlalarının bedellerini almadıkları doğru mudur? Doğru ise; Kaç köylümüze istimlak edilen tarlalarının parası ödenmemiştir? Yağmur ve selden ürünlerini kaldıramayıp perişan olan köylülerimizin dört gözle bekledikleri, bu güne kadar ödenmeyen istimlak paraları ne zaman ödenecektir?”
Paylaş