havadurum

Sarıbaş’tan TBMM’ye önerge

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, TBMM’ye soru önergesi verdi.

597
Soru önergesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyen CHP Çanakkale Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ali Sarıbaş; “Basınımızda yer alan ‘Askere gizli zam’ veya ‘Hükümetten TSK’ya jest’ başlığı ile çıkan haberlere göre;
1) Son zamanlarda, Ergenekon, Balyoz, 12 Eylül Darbesi ve 28 Şubat soruşturma, yargılama ve tutuklamaları ile gündemden düşmeyen Türk Silahlı Kuvvetlerine “Askere gizli zam” veya “Hükümetten TSK’ya jest” başlığı ile basınımda da yeralan askerin maaşına zam haberler doğru mudur?
 
2) Doğru ise “Askere gizli zam” veya “Hükümetten TSK’ya jest”  başlığı altında yerini bulan bu zammın gizli yapılmasının nedeni nedir?
 
3) Maaş zammın, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Ergenekon, Balyoz, 12 Eylül darbesi ve 28 Şubat soruşturma, yargılama ve tutuklamaları ile gözden düşürülmesi ile bir ilgisi var mıdır? Gizli veya Jest olarak yapıldığı iddia edilen maaş zammını gönül alma olarak yorumlayabilir miyiz?
 
4) Maaş zammının, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki Kurmay Subaylar, Komutanlar ve Karargâh Subaylığı eğitimi alan personeli kapsayacağı, aynı görevi yapan Astsubaylar ve Uzman Çavuşları kapsamayacağı yönündeki haberler doğru mudur?
 
5) Türk Silahlı Kuvvetlerde Karargâh Subaylarını, Komutanları ve Kurmay Subaylarını kapsayan maaş zammının Astsubay ve Uzman Çavuşlardan esirgenmesinin nedeni nedir? Astsubaylar ve Uzman çavuşların da maaşlarına zam yapılarak mağduriyetleri giderilecek midir? Ne zaman?” dedi.
Paylaş