havadurum

Sarıbaş’tan TBMM’ye önerge

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, TBMM’ye soru önergesi sundu.

665
TBMM’ye sunduğu soru önergesinin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep eden CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “Ulusal basınımızda, "21 Kasım 2011 tarihinde Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde Kayseri Kaski Spor ile İsrail`in Maccabi Bnot takımları arasında oynanan Euro CUP kadınlar basketbol karşılaşması sırasında Filistin bayrakları açarak hep birlikte "Kahrolsun İsrail" şeklinde slogan atatan ve bir ihbar üzerine 2 gün sonra polis tarafından tespit edilen 30 genç hakkında "Din, Dil, Irka, Etnik Köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek hakaret" suçlaması ile sporda şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun 14/2 ve TCK`nın 53/1 maddelerinden 1 yıl hapis cezası istemi ile dava açıldığı" yönündeki çıkan haberlere göre; Kayseri Kaski Spor Kulübü ile İsrail`in Maccabi Bnot Spor Kulübü arasında 21 Kasım 2011 tarihinde oynan basketbol karşılaşmasında, slogan attığı iddia edilen 30 genç hakkında, bir ihbar üzerine soruşturma, açıldığı yönünde çıkan haberler doğru mudur?
 
Kayseri Cumhuriyet Savcılığı, bu davayı, resen mi? Yoksa iddia edildiği gibi aradan iki gün geçtikten sonra yapılan bir ihbar üzerine mi açmıştır?
 
İhbarın, T.C. Hükümetinin bir Bakanı tarafından "Dünya kamuoyunda zorda kalmamak ve kendimizi (işte soruşturma açtık) savunabilmek için yapıldığı iddia edilmektedir. Bu iddia doğru mudur? Doğru ise ihbarı yap an bakanımız kimdir?
 
31 Mayıs 2010 tarihinde Gazze`de yaşanan insanlık dışı ambargoyu delmek adına yola çıkan Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerinin uluslararası sularda saldırması sonucu 9 Türk vatandaşımız katledilmiştir. Bunun sonucu, dünyanın dört bir yanı ve ülkemizde okullarda, cadde ve sokaklarda, cami ve konsolosluk önlerinde "Kahrolsun İsrail" sloganı atılarak İsrail yönetimi kınanmıştı. "Kahrolsun İsrail sloganları atılarak İsrail yönetimini kınayan yüzbinler hakkında "Din, Dil, Irka, Etnik Köken, Cinsiyet veya Mezhep Farkı Gözeterek Hakaret" suçlaması ile dava açılacak mıdır?”dedi.
Paylaş