Salman; “Korumak onurumuzdur”

Flamingolar tarafından doğal yaşam alanı haline getirilen Geyikli de ki su birikintisi çevre kirliliği ile karşı karşıya. Nesli tükenmekte olan flamingoların göç yolunda bulunan bölgenin kirlilikten arındırılacağını ifade eden belediye Başkanı Metin Salman, “Onları korumamız bizim onurumuzdur” dedi.

800
 
Geyikli Yeni İskele mevkiinde nesli tükenmekte olan flamingolara doğal yaşam alanı halinde ki bölge her türlü atık ile kirlilik ve yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Göçmen kuşlar olarak bu bölgeyi konaklama alanı olarak seçen Flamingoların korunması için olaya müdahale eden Belediye Başkanı Metin Salman, “Bu alandaki tahribatların önüne geçeceğiz” dedi.
 
“Yaşam alanı yaratılacak”
Geyikli, yeni iskele mevkiinde bulunan doğal su birikimi alanı nesli tükendiği için koruma altına alınan Flamingoların uğrak mekanı oldu. Su birikinti alanının çevresi ise moloz yığınları ve evsel atıklarla çevrilmiş durumda. Gelişmeleri duyarsız kalmayan ve müdahale edileceğini bölgenin temizleneceğini ifade eden Geyikli Belediye Başkanı Metin Salman bölgeyi kirlilikten arındıracaklarını bildirdi.  Salman şunları söyledi; “Kuşlar tanrının bize gönderdiği en masum varlıklardır. Onları korumamız altına almak bizim onurumuzdur. Gidip baktım çevrede düzenleme yapacağız. Kirlilikten arındıracağız. En kısa sürede halledeceğim.”
Paylaş