Şakar; “Kurumum art niyetli değil”

Defterdar Sacide Şakar, kamuoyunda sandal baseni ile ilgili gündeme gelen iddialara açıklık getirdi.

765
Defterdarlık hizmet binasında basın mensuplarının sandal baseni yeri ile ilgili sorularını yanıtlayan Defterdar Sacide Şakar, balıkçı barınağı ile ilgili bakanlığın iki kararnamesinden birinin defterdarlık tarafından bildirilmediği şeklinde kamuoyunda yer alan iddialara; “Kimsenin art niyetli olduğunu sanmıyorum, özellikle kendi kurumumun art niyetli olduğunu kesinlikle kabul etmem” şeklinde yanıt verdi.
 
Lapseki’de bulunan balıkçı barınağı için ÇTSO’nun bir başvurusu olduğunu belirten Şakar; “Lapseki balıkçı barınağını biliyorsunuz oradaki kooperatif kiralamak istiyor. Kamuoyunda bazı şeyler bilinmiyor veya eksik biliniyor. Ticaret ve Sanayi Odası tarafından balıkçı barınağı için bir başvuru var. Fakat ben şunu üzerine basarak söylemek istiyorum; asla ve kati olarak amacımız oradaki balıkçıları mağdur etmek değildir, böyle bir düşüncemiz yok. Ticaret odası başkanlığının bir müracaatı oldu, zaten kooperatifinde başvurusu var umarım aklıselim galip gelir. Çok samimi söylüyorum şuna verilsin buna verilsin gibi aklımda herhangi bir şey yok, balıkçılarımızı asla mağdur etmeden de bir çözüm bulunabilir mi ne olabilir bunu göreceğiz. Şimdi arkadaşlarım ticaret odasının kiralamasına ilişkin işlemleri yapıyorlar. Yani araştırmaları yapıyorlar sonuçta sadece Maliye Bakanlığı değil üç bakanlığında fikir birliğine varması gerekiyor” dedi.
 
Çanakkale’deki sandal baseni yeri ile ilgili iki karardan birisinin Çanakkale Valiliği’ne bildirilmediği yönündeki iddiaya ise cevap veren Şakar; “İki tane Bakanlar Kurulu kararı olduğunu biz maliye olarak Çanakkale Belediyesinin bize yıllar önce gönderdiği bir yazıda kapsamlı bir inceleme sonuncunda gördük. Çanakkale Belediyesinin bu durumdan haberdar olup olmadığını bilmiyorum ya da valilik evraklarında bunun yer alıp almadığını bilmiyorum. Bu kararlar olağan üstü dönemlerde verilmiş kararlar. Tabi bu bizim konumuz değil fakat yıllardan beri üç bakanlığın yazışmalarında ve belediyenin yazışmalarında sürekli tek Bakanlar Kurulu kararı üzerinde yazılar yazılmış, hiç kimse merak edip geçmişini araştırmamış. Kimsenin art niyetli olduğunu sanmıyorum, özellikle kendi kurumumun art niyetli olduğunu kesinlikle kabul etmem” diye konuştu.
 
Kiralamanın kooperatife mi yoksa Çanakkale Belediyesine mi yapılacağı konusundaki soruya ise Şakar şu yanıtı verdi:  “İşlemler devam ediyor. Bakanlar Kurulu kararı kaldırıldıktan sonra kiralama yönünde başvuru var. Fakat ben kim nereyi istiyor bilemem. Kiralama konusunda sadece Maliye Bakanlığı karar vermiyor. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığı daha etkin, yer o bakanlığa ait ve ne şekilde kullanılacağına onlar karar verecek” diye konuştu.
Paylaş