havadurum

Sağlıkta yeni bir skandal mı?

Bayramiç’te oyun oynadığı sırada üzerine traktörün damperi düşen altı yaşındaki çocuğun hayatını kaybetmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Çocuğun ölümünde ihmal olup olmadığı tartışılırken, altı yaşında hayatını kaybeden M.C.Ö. ise gözyaşları arasında toprağa verildi.

1099
Olayın ardından ilk müdahalenin yapıldığı Bayramiç devlet hastanesinde yeterli tetkiklerin yapılmadığı iddia ediliyor. Ezine devlet hastanesine sevk edilen M.C.Ö.’nün muayenesinde soluk borusunda sakız olduğu tespit edildiği ve hemen çıkarılmasının ardından solunumunun % 75 seviyesine yükseldiği iddia edilirken, Bayramiç devlet hastanesindeki ilk müdahalede bu durumun fark edilip soluk borusundaki sakızın çıkarılması halinde minik M. C.Ö.’nün hayata tutunabileceği ileri sürülüyor.
 
Bayramiç’te oyun oynadığı sırada üzerine traktör’ün damperi düşen altı yaşındaki çocuğun hayatını kaybetmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Olayın ardından ilk müdahalenin yapıldığı Bayramiç devlet hastanesinde yeterli tetkiklerin yapılmadığı iddia ediliyor. Ezine devlet hastanesine sevk edilen M.C.Ö.’nün muayenesinde soluk borusunda sakız olduğu tespit edildiği ve hemen çıkarılmasının ardından solunumunun % 75 seviyesine yükseldiği iddia edilirken, Bayramiç devlet hastanesindeki ilk müdahalede bu durumun fark edilip soluk borusundaki sakızın çıkarılması halinde minik M. C.Ö’nün hayata tutunabileceği iddia ediliyor.
 
Ezine de yapılan müdahalenin ardından Çanakkale Devlet Hastanesine sevk edilen ve yoğun bakımda kalan M.C.Ö. ise hayatını kaybetti. Minik çocuğun naaşı Bayramiç’te öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Ailenin yaşanan ölüm olayının ihmalden kaynaklandığı iddiasına bağlı olarak şikayetçi olacağı bildirildi.
 
“Sağlıkçılar canla başla müdahale etti”
Yaşanan olayla ilgili bilgiler veren Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat şunları söyledi; “Hayatını kaybeden çocuğun başına traktörün arka kısmı damper düşüyor. O anda hem bilinç gidiyor hem de kanama oluyor. İlk andan itibaren oksijeni sürekli takip ediliyor. Yaralının ilk müdahalesi yapılıyor sonra Ezine’ye getiriliyor. Bakılıyor oksijeni iyi durumda. Entübasyon uygulanıyor. O sırada boğazın kenarında bir sakız parçası buluyorlar onu oradan alıyorlar. Solunum düşmüyor. Kendiliğinden solunumunu yapıyor. Daha sonra devlet hastanesi acil’e geliyor. Yoğun bakımda büyük ihtimalle beyin içi kanama ile hasta kaybediliyor. Burada söylendiği gibi sakız olayı çok hayati tehlikeye oluşturacak boğaza takılmış bir durumu yok. Biz çok üzüldük fakat tıbbi olarak büyük bir hata insan hayatını etkileyecek bir olayla karşılaşılmadı. Hastanın da oksijeni devamlı olarak takip edildi. Solunumu sürekli takip edildi. Yolda gelirken beyin içi kanama solunumu da sıkıntıya sokuyor. Hastamızı maalesef kaybettik. Aldığım bilgide arkadaşlar canla başla gidip müdahale ettiler. Onlar da çok üzüldü.”
Paylaş