havadurum

Sağduyu çağrısı yapıldı

Biga`da geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ve bir kişinin ağır yaralandığı saldırının ardından olaylara karıştığı tespit edilen üç kişi tutuklandı. Dün Biga`da basın açıklaması yapan Selahattin Öztekin`in arkadaşları, “Biz buradan tüm vicdan sahibi insanlara sesleniyoruz. Bu gibi kirli oyunlara alet olunmaması ve itibar edilmemesini istiyoruz. Bilinsin ki, biz bu faşist saldırılar karşısında mücadelemizden vazgeçip geri adım atmayacağız” dediler.

720
Biga`da geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ve Kamu Yönetimi 2`nci Sınıf öğrencisi Selahattin Öztekin isimli öğrencinin ağır yaralandığı olaya karıştığı ileri sürülen 3 kişinin tutuklandığı öğrenildi. Dün Biga`da basın açıklaması yapan Selahattin Öztekin isimli öğrencinin arkadaşları, saldırıları kınarken bu saldırıların Türkiye`nin birçok yerinde yapıldığına dikkat çektiler. “Toplumda muhalif bütün kesimlerin baskı ve fişlemeyle sindirilmeye çalışıldığı bu süreçte üniversitelerde de yurtsever, devrimci ve demokrat öğrencilere akademisyenlere yapılan hak ihlalleri, faşist baskılar hukuksuz soruşturma ve uzaklaştırma cezaları sistemli hale gelmiştir” denilen açıklamada “Bilimsel anadilde, özerk bir eğitim talep eden ve iş cinayetleri, doğa talanı ve Kobane`de yaşanan halk katliamı gibi toplumsal olaylara duyarsız kalmayan öğrenciler fişlenerek soruşturmalara ve vahşi saldırılara maruz kalmaktadır. Öğrencilerin demokratik eylemsellikleri bahane edilerek fakültelere kolluk kuvvetleri sokulmakta ÖGB ve Rektör işbirliği ile okul içinde ve dışında hedef gözetilerek faşist saldırıların önü açılmakta öğrencilerin can güvenliği tehdit edilmektedir. Buna örnek olarak Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi (DTCF) Kampüsü`nde öğrencilere yapılan satırlı faşist saldırının ardından polisin saldırganlar tarafında yer alarak öğrencilere cop ve plastik mermi ile müdahale etmesini ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi`nde yaşanan gözaltı ve darpları gösterebiliriz. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi`nde katledilen Kenan Mak`ın bıraktığı mirasa sığınarak sistemin gençliği apolitize etme yöntemlerine karşı çıkan öğrenciler, çeşitli faşist saldırıların, hukuksuz soruşturmaların, teşhir ve ötekileştirme politikalarının odak noktası haline gelmiştir. Defalarca can güvenliklerine, özgür yaşam haklarına olan tehditlere dair okul yönetimi hiçbir önlem almamış, öğrencilere eli palalı, beli silahlı insanlık düşmanlarıyla karşı karşıya gelmiştir. Yine son olarak 17 Kasım tarihinde saat 15:30 sularında Çanakkale Biga ilçemizde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi`nde öğrenci olan Selahattin arkadaşımız eve giderken eli demir sopa ve muştalı 5 faşistin önce takibine ve sözlü saldırısına maruz kalmış, sonrasında ise arkadaşımız haince bir saldırıyı yaşamıştır” ifadelerine yer verildi.
 
 
Sağduyu çağrısı yapıldı
Öztekin`in arkadaşları linç kampanyası amaçlandığının altını çizerek, bu tür girişimlere itibar edilmemesini istediler. Yapılan açıklamada “Saldırıya uğrayan arkadaşımızın kafatasında çatlaklar oluşmuş ve vücudunun çeşitli yerlerine ağır darbeler almıştır. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin kimliği belli olması ve kolluk kuvvetlerince biliniyor olmasına rağmen herhangi bir hukuki işlem yapılmamıştır. Aksine sokaklarda rahatça dolaşmakta ve sol, sosyalist ve demokrat kimliğe sahip öğrencilere `akıllı olun, sizi Biga’da barındırmayız` gibi tehditler savurmaktadırlar. Ayrıca halkın milli hassasiyetlerini kullanıp, halkı galeyana getirerek bir linç kampanyası amacı güdülmektedir. Biz buradan tüm vicdan sahibi insanlara sesleniyoruz. Bu gibi kirli oyunlara alet olunmaması ve itibar edilmemesini istiyoruz. Bilinsin ki, biz bu faşist saldırılar karşısında mücadelemizden vazgeçip geri adım atmayacağız. Aksine demokratik mücadelemize sonuna kadar devam edeceğimizin sözünü veriyor ve bu saldırıları gerçekleştiren zihniyetten hesap sorulacağını özellikle belirtiyoruz. Biz Biga öğrencileri olarak Selahattin arkadaşımızın yalnız olmadığını ve olayın takipçisi olacağımızı herkese buradan duyuruyoruz” denildi.
Paylaş