havadurum

Şafak Ayini’nde akreditasyon bilmecesi!

Yüzüncü yılı gerçekleştirilecek içinde Anzak askerlerinin çıkarma yaptıkları günün anısına düzenlenen Şafak Ayini programını da olduğu Çanakkale Kara Savaşları ve Anzak Günü etkinliklerinde birçok basın mensubunun akreditasyon işlemi gerçekleştirilemedi. Yine TRT ve Anadolu Ajansı ağırlıklı akreditasyon işlemi yapıldı.

712
Çanakkale Kara Savaşları`nın 100`üncü yıldönümü Anma Törenleri ve Anzak Günü etkinlikleri için basın akreditasyonları Başbakanlık Basın - Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. 15 Nisan`da son bulan başvuruların ardından, başvuruda bulunan birçok gazetecinin mailine olumsuz yanıt veren mail, 20 Nisan tarihinde gönderildi. 24-25 Nisan tarihlerinde iki gün ve toplam 7 programdan oluşan etkinliklerde, alan darlığı ve yoğun başvuru nedeni ile olumsuz yanıt verildiği ifade edildi.
 
Tören yerleri
24 Nisan tarihinde Mehmetçik Anıtı, İngiliz Anıtı ve Fransız Anıtında gerçekleştirilecek törenlerin ardından, 25 Nisan sabahı saat 05:30`da başlayacak Anzak Koyu (Şafak Töreni), ardından Avustralya Anıtı, 57. Alay Şehitliği ve Yeni Zelanda Anıtında yapılacak törenler gerçekleştirilecek. Böylelikle iki gün boyunca sürecek törenlerde toplam 7 anma programı gerçekleştirilecek...
 
Yabancı devlet adamları da katılacak
Törenlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın da katılacağı öngörülürken, Anzak Koyu`nda düzenlenecek Şafak Ayini`ne ise Galler Prensi Prens Charles`ın da katılacağı tahmin ediliyor. Öte yandan daha önceden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın davetini alan birçok yabancı ülke devlet adamının da iki günlük programlar kapsamındaki çeşitli törenlere katılması bekleniyor. Özellikle Mehmetçik Anıtı ve 57`nci Alay`da savaşa katılması ülke çelenklerinin sunum törenlerinde çok sayıda devlet adamının bulunacağı ifade ediliyor.
 
TRT ve AA takip edecek
20 Nisan tarihinde başvuruda bulunan birçok basın mensubunun mailine “Sayın Medya Mensubu; `Çanakkale Kara Savaşları’nın 100. Yıldönümü Anma Törenleri`ne yapmış olduğunuz akreditasyon başvurunuz değerlendirmeye alınmıştır. Yoğun talep ve kısıtlı alan göz önünde bulundurularak başvurunuza olumlu yanıt verilememiştir. Bilginize sunulur` ifadelerini içeren bir not gönderildi. Başbakanlık Basın - Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen mailin ardından, başvurusu kabul edilen basın kuruluşlarının TRT ve Anadolu Ajansı (AA) ağırlıklı olduğu ileri sürüldü.
Paylaş