havadurum

Sadece kafe-restoran değil, esnaf gibi esnaf

1702

 

Akava Lounge Kafe Restoran, bir sosyal sorumluluk projesine imza atarak, Çanakkaleliler’den alkış aldı. Özellikle kadına yönelik şiddetin ve çocuk istismarının arttığı bu dönemde sosyal medya üzerinden Akava Lounge Kafe Restoran tarafından yapılan paylaşımda; “Lütfen dikkat! Nerede olursanız olun, rahatsız edildiğinizi fark ettiğiniz an sorgusuz sualsiz, hiç çekinmeden buraya koşun. Gerisini birlikte hallederiz. Gerekirse polise, gerekirse sizi evinize ulaştırmayı taahhüt ediyoruz. Hepimiz kötü değiliz, çürüklerden birlikte kurtulacağız” ifadeleri yer aldı. Çanakkale’de faaliyet yürüten Loresima Salata ve Sandviç Evi, Komşu Kuruyemiş Kahve ve diğer birçok işletme paylaşımı destekleyerek, Akava Lounge Kafe Restoran’ı kutladı. Çanakkaleli vatandaşların büyük ilgi gösterdiği paylaşım, herkes tarafından yeniden yeniden paylaşıldı. İşletme sahibi Burçak Aktaş, konu ile ilgili gazetemiz Çanakkale OLAY’a değerlendirmede bulundu. Kadına şiddet ve çocuk istismarının bu dönemde sıkça yaşandığını belirten işletme sahibi Aktaş, herkesin özellikle bu konuyla ilgili ses çıkartması gerektiğini söyledi. Kafe ve restoran olmanın yanı sıra toplumsal olaylara da destek vermekten kaçınmadıklarını belirten Aktaş, paylaşımın oldukça beğenildiğini özellikle Çanakkale’deki diğer işletmelerin de paylaşımı olumlu bir şekilde karşıladığını ifade etti. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Aktaş; “Konuyu sadece ‘kadın’ olarak sınırlandıramayız. Kendisini kötü hisseden çocuk, kadın, erkek hiç fark etmeden, kendisini gerçekten zor durumda olduğunu düşündüğü noktada işletmemize gelip yardım isteyebilir. Yani zor durumda olan bir erkek de olsa, ‘hayır’ deme gibi bir düşüncemiz yok. Herkes, her an işletmemize gelip yardım talebinde bulunabilir. Tabi ki kadına yönelik şiddete ve çocuk istismarına karşı mücadele önceliğimiz ancak, masum bir erkeğin de kötü şekilde yaralanmasını önleyebilmek adına elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız. Ülkemizi, kesinlikle bu gibi çürük zihinlerden arındırmalıyız. Bu konu, umarız tüm Türkiye’de acı bir tablo olarak geride kalır ve bir daha ne kadına şiddet ne de çocuk istismarı gibi içimizi yaralayan olayları yaşamayız. Umarız, artık sosyal medyada ağız sulandıran lezzetlerimizi paylaşırız” dedi. 

 
“İşletme içi kadar işletme dışı da bizim için oldukça önemli”
Akava Lounge Kafe Restoran işletme sahibi Burçak Aktaş; “Akava, herkesin bildiği gibi kafe ve restoran faaliyeti yürütüyor. Biz, bu beyanı açıklamadan önce de, şehrin merkezinde konumlanmış olmamızdan dolayı zaman zaman bazı tatsız durumları görüp müdahale ediyorduk. Hem ekip arkadaşlarım hem de ben, bu konuyla ilgili oldukça hassas davranıyoruz. Özellikle bir hanımefendinin zor durumda olduğunu hissettiğimiz anda müdahale edip,  bir sorununun olup olmadığını soruyoruz ve bir rahatsızlığının olması dahilinde içeriye alıp kahve ikram ediyoruz. Daha sonra da evine ulaştırmak adına araç tutuyoruz ya da kendi servis aracımızla en güvenli olabilecek yere götürüyoruz. Günümüz Türkiye’sinde bu süreç, oldukça çıkmaz sokağa doğru sürükleniyor. Durum böyle olunca biz de, sosyal medya aracılığıyla daha fazla kitlelere duyurabilmek adına, bizim böyle bir uygulama yaptığımızı, bunun ticari bir kaygı gütmeden, sadece insani boyutuyla olduğunun herkes tarafından duyulması adına sosyal medya üzerinden böyle bir paylaşımda bulunduk. Çanakkale halkının da batılı ve son derece çağdaş olmasından dolayı tüm Çanakkale halkı paylaşımımıza sahip çıktı. Diğer işletmeler de paylaşımımıza sahip çıktı. Biz de bundan büyük şeref duyduk. Biz elimizden gelen tüm çabayı yerine getirmeye çalışıyoruz. İşletme dışında da kendisini kötü hisseden ya da rahatsız edildiğini fark eden bir kadın arkadaşımız, işletmemize gelebilir. Biz de konuyla ilgili elimizden gelen tüm yardımı sergilemeye hazırız. Çanakkale il merkezinde olmamızdan dolayı her durumu saptayamıyoruz. Çünkü burası çok yoğun bir nokta. İşletme içi kadar işletme dışı da bizim için oldukça önemli” ifadelerini kullandı. 
 
“Ülkemizi, çürük zihinlerden kesinlikle arındırmalıyız”
İşletme sahibi Aktaş; “Belirli şehirlerin, belirli işletmeleri vardır. Her ilde, şehrin siluetini çizen 4-5 mekan vardır. Bizler de şuanda Çanakkale’yi temsil eden 4-5 mekandan birisi olduk. Hal böyle iken, bizim de içinde bulunduğumuz kent adına hassas davranmamız gerekiyordu. Çanakkale halkına bu konuyla ilgili çok teşekkür ediyorum. Çünkü Çanakkale halkı, paylaşımımızı sahiplenip bizi gururlandırdı. Biz de bu konuyla ilgili elimizden geldiğince, tüm hassasiyetimizle verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Tabi konuyu sadece ‘kadın’ olarak sınırlandıramayız. Kendisini kötü hisseden çocuk, kadın, erkek hiç fark etmeden, kendisini gerçekten zor durumda olduğunu düşündüğü noktada işletmemize gelip yardım isteyebilir. Yani zor durumda olan bir erkek de olsa, ‘hayır’ deme gibi bir düşüncemiz yok, herkes, her an işletmemize gelip yardım talebinde bulunabilir. Tabi ki kadına yönelik şiddete ve çocuk istismarına karşı mücadele önceliğimiz ancak, masum bir erkeğin de kötü şekilde yaralanmasını önleyebilmek adına elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız. Ülkemizi, kesinlikle bu gibi çürük zihinlerden arındırmalıyız. Bu konu, umarız tüm Türkiye’de acı bir tablo olarak geride kalır ve bir daha ne kadına şiddet ne de çocuk istismarı gibi içimizi yaralayan olayları yaşamayız. Umarız, artık sosyal medyada ağız sulandıran lezzetlerimizi paylaşırız” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş