Sade gelinlikler moda...

Düğün sezonuna girilmesi ile beraber gelinlik ve moda evleri evlenecek çiftlerin uğrak yeri oldu...

969
Gelinlik ve Moda Evleri yılın en yoğun günlerini yaşıyor. Yaz aylarının gelmesi ile beraber hızlanan düğün sezonu en çok gelinlikçileri hareketlendirdi.  Son Dans Gelinlik ve Moda Evi sahibi Hanset Atalay, “Fiyatlar son dört yıldır aynı seviyede. Her keseye uygun gelinlikler bulunuyor. Biz de gelinlerin seçimine en uygun hale gelinliği getiriyoruz” dedi.
 
“Genç kızların bir gelinlik hayali yok”
Gelinlik, dikim sürecinin yaz ayları ile birlikte hız kazandığını ifade eden Son Dans Gelinlik ve Moda Evi sahibi Hanset Atalay; “Haziran ve eylül ayları için bir yoğunluk var. Geride bıraktığımız yıllarda kiralık olurdu ancak şimdi daha çok satın alıyorlar” dedi.
 
Gelinlikte abartıdan sadeliğe bir dönüş olduğunu ifade eden Atalay şunları söyledi;  “Fiyatlar son dört yıldır aynı seviyede. Her keseye uygun gelinlikler bulunuyor. Gelinlik modası çabuk değişiyor. Sade kabarık olmayan gelinlikler tercih ediliyor. Gelinliklerin görünümüne dünya modası, modacıları yön veriyor. Ama gelinlikler kapanmaya başladı siyebiliriz.  Aslında 10 yılda bir gelinlikler yeniden tasarlanıyor ve biraz daha geriye dönük oluyor. Gelinlikte işlemelerden çok Fransız dantelleri büyük ilgi görüyor. Gelinlikler kiralanabiliyor da. Kiralık olarak 1.750. TL, satılık olarak  2.250. TL’den başlıyor. Özel dikim fiyatlarında en pahalısı 1000 TL. Gelinlikte son yıllarda abartıdan sadeye dönüldü. Genç kızların bir gelinlik hayali yok. İnternetten seçiyorlar. Eskiden ev kızları çoktu ama şimdi genç kızlarımız daha çok çalışıyor-lar. İş yoğunluğundan daha çok internetten seçim yapıyorlar. Biz de onların seçimleri doğrultusunda tasarlayıp hazırlıyoruz.”
 
Paylaş