Saat 17’de herşey belli olacak!

7 Haziran’da yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerine katılacak siyasi partiler, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listelerini bugün en geç 17.00’ye kadar YSK’ye verecek. 4 milletvekili kontejyanı bulunan Çanakkale`de de bütün dikkatler listelere çevreldi.

546
7 Haziran’da yapılacak 2015 Milletvekili Genel Seçimlerine katılacak siyasi partiler, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listelerini bugün saat 17.00’ye kadar YSK’ye verecek. Bir siyasi parti, 41 il seçim çevresinden fazla ilde milletvekili aday listesi verdiği halde, birden fazla seçim çevresi olan illerde, hiç aday bildirmediği veya eksik bildirdiği seçim çevresinde eksikliği tamamlamadığı takdirde o seçim çevresinde seçime katılamayacak. Siyasi partiler, milletvekili aday listesinin verilmesinden sonra, ancak eksik aday listesini tamamlayabilecek veya varsa maddi hataları düzeltebilecek, yarından sonra milletvekili aday listesini bildirmediği iller için milletvekili aday listesi veremeyecek. Listeleri teslim alan YSK, incelemelerine başlayacak. 11 Nisan Cumartesi günü ise siyasi partiler aday listeleri ile bağımsız adayların başvuru evrakındaki eksiklikleri tamamlamalarının son günü olacak. 15 Nisan Çarşamba günü de milletvekili geçici aday listeleri Resmi Gazete’de yayımlanacak. Aynı gün geçici aday listelerine karşı il seçim kurullarına ve YSK’ye yapılacak itirazlar başlayacak. 23 Nisan Perşembe günü ise YSK milletvekili kesin aday listelerini seçim çevreleri itibarıyla ilan edecek.
 
Çanakkale`de de gözler listelerde olacak
Çanakkale`de de gözler bugün saat 17`de kesinleşecek listelerde olacak. Özellikle MHP ve AKP`nin `ithal aday` iddiaları ile ilerleyen aday adaylık sürecinde listelerin önemi büyük. Genç bir kadro sıralaması ile seçime katılacak CHP için, rakipleri olan AKP ve MHP`nin adayları da büyük önem taşıyor. Halkların Demokratik Partisi ise, Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy patlaması yaşayan Eşbaşkan Selahattin Demirtaş`ın oyunu artırabilme noktasında mücadele edecek.
Paylaş