havadurum

Rotary “Hedef Çanakkale’yi tanıtmak”

Çanakkale Rotary Kulübü her yıl organize ettiği Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışmasına destek olunmasını istedi...

575
Çanakkale Rotary Başkanı Emine Şengören Güzel, kulüp olarak her yıl Ağustos ayında düzenledikleri ve yaklaşık 500 sporcunun ilgi gösterdiği Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması için destek çağrısı yaptı. Rotary Kulübü’nün koordinatörlüğünde 26 yıldır devam eden yarışma için sponsor bulmakta güçlük çektiklerini belirten Güzel; “Çanakkale’nin son zamanlarda en önemli gündem maddesi "Çanakkale`de turizm seferberliğinin" başlatılmasıdır. Bu sürece, başta sayın valimiz olmak üzere, belediye başkanımız Çanakkale milletvekillerimiz, meslek odaları ve sivil toplum örgütleri destek vermektedirler. Çanakkale’nin ülke ve dünya turizmindeki yerini belirlemek, bilinen değerlerini tanıtmak ve bilinmeyenleri ortaya çıkarmak, güçlü bir turizm potansiyelini oluşturmak amacıyla, bir çok görüş ve çalışma metodu ortaya konmakta, destek aranmaktadır. Çanakkale Rotary Kulübü de, bu süreçte yer almak istemektedir. Aslında kendi imkanları dahilin de 26 yıldır bu önemli konuda, üzerine düşen yükümlülüğü yerine getirme çabasındadır” dedi.
 
“Çanakkale’yi tanıtma gayretindeyiz”
Yaklaşık 500’e yakın sporcunun katıldığı yüzme yarışmasının kent ekonomisine sağladığı katkıya dikkat çeken Güzel; “Çanakkale Rotary Kulübü; 25 yıldır her yıl 30 Ağustos da yapmakta olduğu ve 26.’sını yapmaya hazırlandığı Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması ile, Çanakkale’nin doğasını, denizini, boğazını, tarihini, mitolojideki yerini, Çanakkale’nin marka değerlerini gerek ulusal gerekse uluslar arası boyutta tanıtmak gayreti içindedir. 2011 yılında yapılan organizasyona, 13 ayrı ülkeden 162 si yurt dışından olmak üzere üçü engelli toplam 462 yarışmacı katılmış ve boğazı geçmek üzere yarışmıştır. 500`e yakın yarışmacı ve aileleriyle birlikte 1000`i aşan bu grubun Çanakkale de bir hafta süresince şehrimiz otellerinde de konaklamaları sağlanmıştır. Bu süreçte Çanakkale’nin tarihi değerleri Gelibolu Yarımadası, Truva Antik Kenti, Bozcaada, Assos ve Kazdağı turları ile Çanakkale`nin tanıtımına katkı verilmiştir. Çanakkale Rotary Kulübü 26 yıldır devam eden bu organizasyonla, şehrimize gelmelerini sağladığı yerli ve yabancı yüzücüler ile refakatçilerinin konaklaması, ulaşımı, yemek ve rehberlik hizmetleri gibi alanlarda iş imkanı yaratmak suretiyle sadece Çanakkale’nin tanıtımına değil şehrimiz ekonomisine de katkı sağlamaktadır. Rotary Kulübü bu süreçte üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmeye devam edecektir” diye konuştu.
 
 
“Amaç ilimizi tanıtmak”
Barışın şehri Çanakkale’nin tanıtımı açısından, kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere, ticaret sanayi ve meslek odaları, tüm sivil toplum örgütleri ve halka Rotary Kulübü’ne tam destek vermesi için çağrı da bulunan Güzel; “Yüzme federasyonu programında yer alan yarışmamıza Çanakkale Valiliğimiz nezdinde liman başkanlığımız, boğaz komutanlığımız ve Çanakkale belediye başkanlığımız destek vermektedir.  Görkemli bir şekilde hazırlandığımız, 2015 Çanakkale Savaşları’nın 100. yıl kutlamalarında, uluslar arası marka değerine sahip yarışmamızı kusursuz ve çok daha büyük katılımlar ile gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz. Barışın şehri Çanakkale`mizin tanıtımı açısından Çanakkale`nin tüm dinamiklerini , kurum ve kuruluşlarını, ticaret sanayi ve meslek odalarını , tüm sivil toplum örgütlerini ve halkımızı , Çanakkale Rotary Kulübünü yalnız bırakmamaları ve tam destek vermeleri çağrısında bulunuyoruz” dedi.
 
Yarışma için kapı kapı sponsor aradıklarını kaydeden Güzel, bu nedenle yüzme yarışması için hazırlıklara 6 ay önceden başlamak zorunda kaldıklarını sözlerine ekledi.
 
 
“Yalnız kalıyoruz”
Rotary Kulübü’nün gelecek dönem başkanı seçilecek olan Erdal Gezen ise, 26 yıldır organize ettikleri Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması’nda yalnız kaldıklarına dikkat çekti. Gezen; “Ekonomik sıkıntılar yaşanırken, bizim yarışmamız için yapılan talep artıyor. Sponsor gibi sıkıntıların yanı sıra yarışma bittiğinde sporculara ödül vermek için düzenlediğimiz törene katılan kişi sayısı çok az oluyor. Bizim üzüntümüz biraz da bundan kaynaklanıyor. Mutlu sonda sevincimizi paylaşacak kimse bulmakta zorlanıyoruz. Çanakkale’den belli yüzleri görmek istiyoruz. Ancak maalesef yalnız bırakılıyoruz” dedi.
 
Yapılan konuşmanın ardından yarışma ile ilgili slayt basın mensuplarına izletildi.
Paylaş