havadurum

Rocky Serisinin Efsanevi Boksörü Carl Weathers Hayatını Kaybetti

Rocky filmlerinde Apollo Creed karakterini canlandıran ve milyonlarca insanın gönlünde taht kuran Carl Weathers, yaşama gözlerini yumdu.

884

Rocky filmlerinde Apollo Creed karakterini canlandıran ve milyonlarca sinemaseverin gönlünde taht kuran Carl Weathers, 76 yaşında hayata veda etti. Ünlü oyuncunun ölümü sevenlerini ve sinema dünyasını yasa boğdu. Peki, Carl Weathers kimdir, neden öldü, hayatı ve kariyeri nasıldı? İşte, Rocky serisinin Apollo Creed’i Carl Weathers hakkında merak edilenler…

Carl Weathers Kimdir?

Carl Weathers, 14 Ocak 1948’de New Orleans’ta doğdu. Sporcu bir aileden gelen Weathers, futbol, basketbol ve atletizmle ilgilendi. San Diego State Üniversitesi’nde futbol bursu kazandı ve profesyonel olarak NFL’de Oakland Raiders ve BC Lions takımlarında oynadı. Ancak futbol kariyeri kısa sürdü ve Weathers, oyunculuk yapmaya karar verdi.

Carl Weathers Neden Öldü?

Carl Weathers, 2 Şubat 2024’te uyurken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Ailesi, yaptığı açıklamada, Weathers’ın "huzur içinde uykuya daldığını" ve "olağanüstü bir insan ve hayat" olduğunu söyledi. Weathers’ın ölümü, Rocky serisinin yaratıcısı ve başrol oyuncusu Sylvester Stallone başta olmak üzere, birçok ünlü ismi de derinden etkiledi. Stallone, Instagram hesabından paylaştığı bir videoyla Weathers’a veda etti ve "Carl Weathers, her zaman bir efsane olacak. Olağanüstü bir sporcu, harika bir oyuncu ve harika bir insandı. Predator’ü onun olmadan yapamazdık. Ve onunla yaparken bu kadar eğlenemezdik" dedi.

Carl Weathers’ın Hayatı ve Kariyeri

Carl Weathers, oyunculuk kariyerine 1970’lerde blaxploitation filmlerinde küçük roller alarak başladı. Ancak asıl çıkışını, 1976’da vizyona giren ve tüm zamanların en iyi spor filmleri arasında gösterilen Rocky’de yaptı. Weathers, Rocky’de, dünya ağır siklet boks şampiyonu Apollo Creed rolünü oynadı. Filmde, Creed, Rocky Balboa adlı amatör bir boksörü (Sylvester Stallone) şampiyonluk maçına davet eder ve ikili arasında unutulmaz bir mücadele yaşanır. Weathers, Rocky’de gösterdiği performansla büyük beğeni topladı ve film, En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Kurgu dallarında Oscar kazandı.

Balboa’nın antrenörü ve dostu

Weathers, Rocky’nin devam filmlerinde de Apollo Creed rolünü sürdürdü. Rocky II’de, Creed, Balboa ile rövanş maçı yapar ve kaybeder. Rocky III’te, Creed, Balboa’nın antrenörü ve dostu olur. Rocky IV’te ise, Creed, Sovyet boksörü Ivan Drago (Dolph Lundgren) ile karşılaşır ve ringde ölür. Weathers, Creed’in ölüm sahnesi için, "Bu, benim için çok zor bir karardı. Ama karakterin ölmesi, film için daha iyi bir hikaye yarattı. Ben de bunu kabul ettim" dedi.

En İyi Drama Dizisi Konuk Oyuncu Emmy Ödülü’ne aday gösterildi

Weathers, Rocky serisinin yanı sıra, 1987’de Arnold Schwarzenegger ile birlikte Predator’da, 1988’de Action Jackson’da, 1996’da Adam Sandler ile birlikte Happy Gilmore’da ve 2003-2005 yılları arasında Arrested Development dizisinde rol aldı. Weathers, son olarak, Star Wars evreninde geçen The Mandalorian dizisinde Greef Karga karakterini canlandırdı. Weathers, bu rolüyle En İyi Drama Dizisi Konuk Oyuncu Emmy Ödülü’ne aday gösterildi.

"Ben çok şanslı bir adamım"

Weathers, iki oğlu olan bir aile babasıydı. Oyunculuğunun yanı sıra, resim yapmayı ve golf oynamayı da seviyordu. Weathers, hayatının son dönemlerinde, "Ben çok şanslı bir adamım. Hayatım boyunca yapmak istediğim şeyleri yaptım. Spor yaptım, oyunculuk yaptım, yönetmenlik yaptım. Ve bunların hepsini sevdim. Benim için önemli olan, insanlara ilham vermek ve onları eğlendirmek" demişti.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş