havadurum

Resmi Gazete’de Bugün Neler Var? 11 Ekim 2023 Tarihli Kararlar, Yönetmelikler ve Tebliğler!

Resmi Gazete’de bugün hangi kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı? 11 Ekim 2023 Tarihli ve 32336 Sayılı Resmi Gazete’de yer alan önemli gelişmeleri sizin için derledik. İşte Resmi Gazete’de bugün…

1349

Resmi Gazete, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi yayın organıdır. Resmi Gazete’de her gün devletin aldığı kararlar, çıkardığı yönetmelikler ve tebliğler, yargı kararları ve ilanlar yayımlanır. Resmi Gazete’de bugün neler var? İşte 11 Ekim 2023 Tarihli ve 32336 Sayılı Resmi Gazete’de yer alan kararlar, yönetmelikler ve tebliğler…

Resmi Gazete’de Bugün Yayımlanan Kararlar

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan kararlar şunlardır:

Anayasa Mahkemesinin 22/6/2023 Tarihli ve E:\u20082020/79, K: 2023/113 Sayılı Kararı: Anayasa Mahkemesi, bir başvurucunun ifade özgürlüğünün ihlal edildiği iddiasını kabul etti. Başvurucu, bir internet sitesinde yayımladığı yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başörtüsü ile ilgili eleştirilerde bulunmuştu. Başvurucu, bu yazısı nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Anayasa Mahkemesi, başvurucunun yazısının eleştiri sınırları içinde kaldığını ve Cumhurbaşkanına hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığını belirterek, başvurucunun ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdi. Anayasa Mahkemesi, başvurucuya 10 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

Anayasa Mahkemesinin 8/6/2023 Tarihli ve 2019/29020 Başvuru Numaralı Kararı: Anayasa Mahkemesi, bir başvurucunun adil yargılanma hakkının ihlal edildiği iddiasını kabul etti. Başvurucu, bir trafik kazasında yaralandığı için tazminat davası açmıştı. Ancak mahkeme, başvurucunun yaralanmasının kaza ile ilişkili olmadığını ileri sürerek davayı reddetmişti. Anayasa Mahkemesi, mahkemenin başvurucunun sağlık raporunu dikkate almadığını ve gerekçeli karar vermediğini belirterek, başvurucunun adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine karar verdi. Anayasa Mahkemesi, başvurucuya 5 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

Anayasa Mahkemesinin 8/6/2023 Tarihli ve 2019/38575 Başvuru Numaralı Kararı: Anayasa Mahkemesi, bir başvurucunun mülkiyet hakkının ihlal edildiği iddiasını kabul etti. Başvurucu, arsa sahibiydi. Ancak arsanın üzerindeki yapıların kaçak olduğu gerekçesiyle belediye tarafından yıkım kararı alınmıştı. Başvurucu, yıkım kararına itiraz etmiş ancak sonuç alamamıştı. Anayasa Mahkemesi, belediyenin yıkım kararının hukuka uygun olmadığını ve başvurucunun mülkiyet hakkını ihlal ettiğini belirterek, başvurucuya 15 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

Anayasa Mahkemesinin 20/6/2023 Tarihli ve 2020/22907 Başvuru Numaralı Kararı: Anayasa Mahkemesi, bir başvurucunun özel hayatın gizliliği hakkının ihlal edildiği iddiasını kabul etti. Başvurucu, bir gazetede kendisiyle ilgili asılsız haberler yayımlandığı için dava açmıştı. Ancak mahkeme, haberlerin kamu yararına olduğunu ve başvurucunun özel hayatına ilişkin olmadığını ileri sürerek davayı reddetmişti. Anayasa Mahkemesi, gazetenin başvurucunun özel hayatına müdahale ettiğini ve haberlerin kamu yararına olmadığını belirterek, başvurucunun özel hayatın gizliliği hakkının ihlal edildiğine karar verdi. Anayasa Mahkemesi, başvurucuya 20 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

Resmi Gazete’de Bugün Yayımlanan Yönetmelikler

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan yönetmelikler şunlardır:

Ankara Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği: Bu yönetmelik, Ankara Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kuruluş, amaç, faaliyet alanı, organları, yönetimi ve çalışma esaslarını düzenlemektedir. Merkezin amacı, bağımlılıkla ilgili bilimsel araştırmalar yapmak, eğitim vermek, danışmanlık hizmeti sunmak ve bağımlılıkla mücadelede işbirliği yapmaktır.

Ankara Üniversitesi Dopingle Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği: Bu yönetmelik, Ankara Üniversitesi Dopingle Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kuruluş, amaç, faaliyet alanı, organları, yönetimi ve çalışma esaslarını düzenlemektedir. Merkezin amacı, dopingle ilgili bilimsel araştırmalar yapmak, eğitim vermek, danışmanlık hizmeti sunmak ve dopingle mücadelede işbirliği yapmaktır.

Resmi Gazete’de Bugün Yayımlanan Tebliğ

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan tebliğ şudur:

Dahilde İşleme Rejimi Tebliği (İhracat: 2006/12)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (İhracat:\u20082023/8): Bu tebliğ ile Dahilde İşleme Rejimi Tebliği’nde bazı değişiklikler yapılmıştır. Değişiklikler arasında şunlar bulunmaktadır:

Dahilde işleme izin belgesinin süresinin uzatılması için başvuru tarihi 15 gün olarak belirlenmiştir.

Dahilde işleme izin belgesinin iptali için başvuru tarihi 30 gün olarak belirlenmiştir.

Dahilde işleme izin belgesinde yer alan eşyanın gümrük idaresine teslim edilmesi için son tarih 60 gün olarak belirlenmiştir.

Dahilde işleme izin belgesinde yer alan eşyanın ihracatçı birlikleri tarafından onaylanması için son tarih 90 gün olarak belirlenmiştir. (Haber Merkezi)

Paylaş