Reşat Tabak Anıldı

Eski Çanakkale Belediye Başkanı Reşat Tabak ölümünün 25. yıl dönümünde anıldı.

518
 
 
 
Eski Çanakkale Belediye Başkanı Reşat Tabak`ın Şehir Mezarlığı`ndaki kabri başında gerçekleştirilen anma törenin ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Anafartalar Yerleşkesi Süleyman Demirel Konferans Salonu`nda düzenlenen" Anılarla Reşat Tabak" programında Tabak`ın kızı Nihal Yıldız tarafından kaleme alınan "Bir Şehir Bir Başkan Reşat Tabak ve Çanakkale" adlı kitabın tanıtımı gerçekleştirildi.
 
Kentte 1968-1980 yılları arasında 3 dönem belediye başkanlığı görevi yapan Tabak`ın şehir mezarlığındaki kabri başında anma törenine başta Tabak’ın kızları Nihal Yıldız, Muharrem Bilge ve oğlu Nejat Tabak ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Milletvekili Serdar Soydan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP İlçe Başkanı Nejat Önder katıldı.
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Tabak’ın ölüm yıldönümünde kabri başında yaptığı konuşmada, Tabak`ın Çanakkale`de çok önemli ilklere imza attığını ve önemli misyonu yerine getirdiğini ifade ederek, "Tabak, gücü ile emeği ile hayatını kazanan ve bu dünyadan göçtükten sonra da dürüstlük ve çalışkanlık vasıflarıyla anılmaya, kendini toplum hizmetine adamış bir isimdir. Tabak`ın 1968 koşullarında, henüz asfalt yollar bile yokken Ankara`ya gidip, günlerce, haftalarca ailesinden uzak kalıp, devletten Çanakkale için yardımlar toplayan, yatırımlar alan çalışkan biriydi. O bir Çanakkale sevdalısıydı. Biz de İsmail Özay ile birlikte Tabak’ın misyonunu devam ettiriyoruz " dedi.
 
 
 
Tabak’ın hayatı kitaba uyarlandı
Mezarlıktaki programı ardından, Tabak`ın kızı Nihal Yıldız tarafından kaleme alınan "Bir Şehir Bir Başkan Reşat Tabak ve Çanakkale" adlı kitabın tanıtımı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Anafartalar Yerleşkesi Süleyman Demirel Konferans Salonu`nda yapıldı. Yıldız, 22 aylık sürede hazırladığı kitabın hayattaki en büyük hayali ve hazinesi olduğunu belirterek, "Babamı anlatmak, benim uzun yıllardan beri vazgeçilmez bir arzumdu. 25 yıldır Reşat Tabak dillerden düşmediyse ona yaşamıyor diyemeyiz. Kişiler anıldıkça yaşar. Kitabım Reşat Tabak kimdir? sorusuna yanıt arayanlara armağanımdır. Hayat, değerli olanı biriktirdiğimiz uzun bir hikayedir. Ben de bu hikayeyi paylaşmak için günlerce, gecelerce çalıştım" diye konuştu. Nihal Yıldız kitabın satışından elde edilecek geliri çocuklar için çalışan kuruluşlara bağışlayacağını kaydetti.
Paylaş