havadurum

Reşat Tabak 25. ölüm yıldönümünde anılacak

Çanakkale’de 1968 – 1980 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevini yapan Reşat Tabak, ölümünün 25. yıldönümünde düzenlenen törenlerle anılacak...

705
Çanakkale’nin bir kasaba kimliğinden gerçek bir kent kimliğine dönüşmesinde büyük emekleri olan, Terzioğlu Vakfı’nın ve üniversitenin kurulmasında öncülük eden ve kentte sosyal demokrat yerel yönetim anlayışının oluşmasında ve olgunlaşmasında büyük katkılar sağlayan Reşat Dabak ölümünün 25.yıldönümünde Çanakkale’de düzenlenen törenlerle anılacak. Çanakkale’nin eski belediye başkanlarından duayen Reşat Tabak’ın 13 Ekim Cumartesi günü ölümünün 25. yıldönümünde gerçekleştirilecek olan anma töreni programı Tabak’ın kabri başındaki ziyaretle başlayacak olup, törenin ardından, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek olan müzik iletisi eşliğinde Tabak’ın anılarına ve söyleşilere yer verilecek.
 
 
Anma töreninde kente damgasını vuran 1968 yılından 1980 yılına kadar 3 dönem üst üste Çanakkale’de belediye başkanlığı görevini yapan Reşat Tabak’ın önceki sene gerçekleştirilen 24.ölüm yıldönümünde merhum Reşat Tabak’ın hayatı ve anılarını kitapta toplayacağını belirten kızı Nihal Yıldız Tabak verdiği sözü tutarak kitabını çıkardı. Bu yıl Nihal Yıldız Tabak tarafından çıkarılan “ Bir Şehir Bir Başkan” Reşat Tabak ve Çanakkale kitabının tanıtımının da yapılacağı programın ardından büyük usta için Sarıçay Otel’de resepsiyon düzenlenecek.
Paylaş