havadurum

Reklamlar tüketicileri bıktırdı...

Cep telefonlarına gelen banka ve şirketlerin kampanya ve reklama yönelik arama ve SMS’leri tüketicileri bıktırdı. TÜKODER Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit; “Tüketiciler bilgi iletişim başkanlığına müracaat etsin. Gerekli şikayetler yapıldığı takdirde firmaların buna bir son vermesi sağlanacaktır” dedi.

432
Tüketiciler istemediği halde reklam ve tanıtım içerikli SMS ve aramalar karşısında ne yapacağını şaşırmış durumda. Reklam içerikli aramalardan bıkan tüketiciler çareyi şikayet etmekte buluyor.
 
Ulaştırma Bakanlığının konuya el atması gerektiğini ifade eden Tüketicileri Koruma Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit; “Bu kadar başıboşluk olmaz. Önüne gelen istediği numarayı arayarak vatandaşları bir anlamda rahatsız ediyor. Reklam da bu şekilde yapılıyor. İletişim sektöründe alabildiğine bir başıboşluk var. Bu tür girişimler engellenmeli” dedi.
 
Berkit şunları söyledi; “Bizde bu konuda çok şikayet alıyoruz. Genelde ülkemizde yasalar arkadan geldiği için bu alanda bir boşluk var. Tüketiciler bilgi iletişim başkanlığına müracaat etsin ya da bizim derneğimize gelsin biz gerekli yönlendirmeyi yapalım. Tüketiciler bu konuda hassas olmalı. Gerekli şikayetler yapıldığı takdirde firmaların buna bir son vermesi sağlanacaktır.”
Paylaş