havadurum

Ramazan ne zaman başlıyor? İşte 2024 yılında ramazan ayı başlangıcı ve ilk oruç detayları

Mübarek Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, milyonlarca Müslüman için en kutsal zaman dilimlerinden biri başlamak üzeredir. Bu yıl, Ramazan ayının ne zaman başlayacağı ve ilk orucun ne zaman tutulacağı konusu, herkesin merak ettiği bir konu haline geldi.

774

2024 yılında Ramazan ayının başlangıcı ve ilk oruç için geri sayım başladı. İslam alemi, bu yıl 11 Mart’ta ilk sahura kalkarak, oruç ibadetini yerine getirmeye başlayacak.

On bir ayın sultanı Ramazan, her yıl olduğu gibi bu yıl da gönüllerde taht kurmaya hazırlanıyor. 2024 Ramazan ayının ne zaman başlayacağı ve ilk orucun hangi gün tutulacağı, Müslümanlar tarafından büyük bir merakla bekleniyor.

Ramazan Ayının Başlangıcı

Hicri takvime göre her yıl farklı bir tarihte karşımıza çıkan Ramazan ayı, 2024 yılında 11 Mart Pazartesi gününe denk geliyor. İslam dünyası, bu özel günü sabırsızlıkla bekliyor.

İlk Sahur ve Oruç

2024 yılında ilk sahur, 10 Mart’ı 11 Mart’a bağlayan gece yapılacak. Dolayısıyla, 11 Mart Pazartesi günü oruçlu olunacak. Bu özel gün, manevi bir uyanışı ve yenilenmeyi simgeliyor.

Teravih Namazının Önemi

Ramazan ayının bir diğer güzelliği olan teravih namazları, yatsı namazından sonra kılınacak. İlk teravih namazı ise 10 Mart Pazar akşamı eda edilecek. Teravih namazları, Ramazan’ın manevi atmosferini daha da güçlendiriyor.

Ramazan Bayramı Ne Zaman?

Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte, 10 Nisan Çarşamba günü Ramazan Bayramı’nın ilk günü olarak idrak edilecek. Bayram, sevinç ve kardeşliğin coşkuyla kutlandığı bir zaman dilimi olacak.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş