havadurum

PTT Kargo Hafta Sonu Çalışıyor Mu? İşte Cevabı!

PTT Kargo’nun hafta sonu çalışma durumu, kargo işlemi olan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. PTT Kargo Cumartesi günü açık mı, Pazar günü çalışıyor mu, hafta sonu dağıtım yapıyor mu? Bu soruların cevabını arayanlar için PTT Kargo’nun resmi sitesinden ve haber kaynaklarından derlediğimiz bilgileri paylaşıyoruz.

2147

PTT Kargo’nun hafta sonu çalışma durumu, kargo işlemi olan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. PTT Kargo Cumartesi günü açık mı, Pazar günü çalışıyor mu, hafta sonu dağıtım yapıyor mu? Bu soruların cevabını arayanlar için PTT Kargo’nun resmi sitesinden ve haber kaynaklarından derlediğimiz bilgileri paylaşıyoruz. Ayrıca PTT Kargo’nun tarihçesi, hizmetleri ve avantajları hakkında da bilgi veriyoruz. Bu makaleyi okuduktan sonra PTT Kargo ile ilgili her şeyi öğreneceksiniz!

PTT Kargo Cumartesi Açık Mı?

PTT Kargo müdürlükleri hafta sonu sadece Cumartesi günü de hizmet vermektedir. Ancak kargolar dağıtıma çıkarılmamakla birlikte şubeye gidilerek teslim alınabilir. PTT Kargo’nun genel müdürlükleri ise hafta sonu Cumartesi günü 09:00 ile 19:30 saatleri arasında açıktır ve öğle tatili bulunmaz.

PTT Kargo Pazar Günü Çalışıyor Mu?

PTT Kargo Pazar günü kapalıdır. Merkez PTT şubeleri dışında, Cumartesi ve Pazar günü bütün PTT şubeleri kapalıdır2. Belli bölgelerdeki PTT şubeleri de öğlen 13:30’a kadar hizmet vermektedir.

PTT Kargo Hafta İçi Çalışma Saatleri

PTT şubeleri hafta içi 08:30 ile 17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Ayrıca 12:30- 13:30 saatleri arasında da öğle molası verilmektedir2. PTT Kargo dağıtım saatleri de öğlen arası vermeyen şubeler için 08:30 ile 17:00 arasında; öğlen arası veren şubelerde ise 08:30 ile 16:30 arasındadır.

PTT Kargo Hakkında Bilmeniz Gerekenler

PTT Kargo, 170 yılı aşan geçmişi ile Türkiye’nin en köklü devlet kurumlarından biridir. Günümüzde birçok alanda hizmet veren bir anonim şirkete dönüştürülmüştür1. PTT Kargo, 3 Temmuz 2008 yılında PTT tarafından hizmete açılmış bir kargo taşımacılığı firmasıdır. Tüm Türkiye’de hizmet vermektedir1. PTT Kargo, uzaklığa göre ücret sunmadığı için, alanında en ucuza hizmet veren firmalardandır1. PTT Kargo’nun 82 adet PTT başmüdürlüğü, 1019 merkez şube, 2729 adet alt şubesi ve 506 adet acentesi bulunmaktadır.

Paylaş