Projenin 2. Etabı başlıyor

KOSGEB–Çanakkale Ticaret Borsası işbirliği ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Projesi’nin II. etabı başlıyor.

453
 
12-29 Aralık 2011 tarihinde ilki gerçekleştirilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Projesi” kapsamında girişimcilik eğitimleri tamamlayan 30 girişimciden 29’u sertifika almaya hak kazandı. Bu girişimcilerden 6 tanesi ise eğitim sonrası iş planlarını hazırlayarak KOSGEB’e müracaat etti. ÇTB’nda girişimcilerin de katıldığı toplantıda Çanakkale Hizmet Merkezi Müdürü Erdoğan Yüksel tarafından müracaatlar değerlendirilerek 6 girişimciye KOSGEB Girişimcilik Desteği verileceği açıklandı.
 
Sertifika alan diğer girişimcilerin de mümkün olan en kısa sürede kendi işlerini kurarak KOSGEB’ten destek almalarını dileyen KOSGEB Çanakkale Hizmet Merkezi Müdürü Erdoğan Yüksel, Çanakkale’ye yeni girişimciler kazandırmanın ve Çanakkale Ticaret Borsası ile yaptıkları 2. Etap Girişimcilik Eğitimi ile girişimcilerin sayısını artıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
 
Yeni girişimciler için II. Etap başlatılıyor
ÇTB Genel Sekreteri Sevcan Elver ise; “Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olarak görülen girişimciliğin desteklenmesi ve yeni işletmeler kurulması, istihdamın artırılması ilimizde de önemli bir ihtiyaç olarak ön plana çıkmaktadır. Bu anlamda ülkemizde yapılan araştırmalar da girişimciliğin önündeki engellerin başında, özgüven, bilgi eksikliği ve sermaye yetersizlikleri gelmektedir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile KOSGEB destekleri, yeni iş kuranlara dönük desteğin mevzuatı, başvuru aşamaları, iş planın hazırlanması, pazar araştırmasının yapılması, yönetim planı oluşturulması ve yatırım fizibilitelerinin yapılması konuları işlenecektir. Çanakkale Ticaret Borsası olarak isteğimiz, beşeri sermayenin ve girişimcilik kültürünün geliştirilmesi için eğitimlerin bundan sonraki dönemlerde de artarak devam etmesidir” diye konuştu.
 
Yoğun ilgi gören Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Projesi’nin II. Etabı’na yapılan müracaatların seçici kurul tarafından değerlendirileceği öğrenildi.
Paylaş