havadurum

Prestij Meselesi filminin konusu nedir? Prestij Meselesi: 90’ların Müzik Devriminin Perde Arkası

Prestij Meselesi, Mahsun Kırmızıgül’ün yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği, dram ve müzikal türdeki Türk yapımı sinema filmidir. Film, 1991 yılında kurulan ve özellikle 90’lı yıllar boyunca ülke müziğine birçok önemli ismi kazandıran Prestij Müzik ile yolları kesişen Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz ve Haluk Levent’in, müzik yapımcısı Hilmi Topaloğlu ile birlikte çıktıkları ve yıldızlığa uzanan yolculuğu anlatıyor. Prestij Meselesi filmi, 3 Şubat 2023 tarihinde vizyona girmiştir.

5471

Prestij Meselesi filmi, Türk müziğinin efsane isimlerinin başarı hikayelerini gözler önüne seriyor. Filmde, Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz ve Haluk Levent’in hayatlarına, müzik kariyerlerine ve Prestij Müzik ile olan ilişkilerine tanık olacaksınız. Prestij Meselesi, 90’ların müzik devriminin perde arkasını sizlere sunuyor.

Prestij Meselesi Kimin Hayatı?

Prestij Meselesi filmi, gerçek hayattan esinlenerek kurgulanmış bir filmdir. Filmde, Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz ve Haluk Levent gibi ünlü sanatçıların hayatlarına ve müzik kariyerlerine yer verilmiştir. Ayrıca, filmde Prestij Müzik’in kurucusu olan Hilmi Topaloğlu’nun da hayat hikayesi anlatılmaktadır. Filmdeki karakterlerin gerçek isimleri kullanılmıştır.

Prestij Meselesi Konusu Nedir?

Prestij Meselesi filmi, 1991 yılında Hilmi Topaloğlu tarafından kurulan Prestij Müzik’in heyecan verici hikayesini konu ediniyor. Prestij Müzik, 90’lı yıllarda Türk müziğine damga vuran bir müzik şirketidir. Prestij Müzik’in bünyesinde Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz ve Haluk Levent gibi yetenekli sanatçılar yer almıştır. Filmde, bu sanatçıların ilk albümlerini çıkarmalarını, meşhur olmalarını ve Hilmi Topaloğlu ile olan ilişkilerini izliyoruz. Film, aynı zamanda 90’ların müzik kültürünü, sosyal hayatını ve siyasi olaylarını da yansıtıyor.

Prestij Meselesi Filmi Nerede Çekildi?

Prestij Meselesi filminin çekimleri Eylül 2022’de başlamış olup Kasım 2022’de sona ermiştir. Çekimler, İstanbul ve Almanya’da gerçekleştirilmiştir. Filmdeki sahnelerin bir kısmı gerçek mekanlarda çekilmiştir. Örneğin, filmde Mahsun Kırmızıgül’ün evi olarak gösterilen yer, gerçekte de Mahsun Kırmızıgül’ün evi olan Beykoz’daki villasıdır.

Prestij Meselesi filmi, Türk müziğinin efsane isimlerinin başarı hikayelerini gözler önüne seren bir film olarak dikkat çekiyor. Film, hem müzikseverler hem de 90’lı yıllara özlem duyanlar için kaçırılmayacak bir yapım olarak görülüyor. Prestij Meselesi filmi, 3 Şubat 2023 tarihinde vizyona girmiştir. Film hakkında daha fazla bilgi için IMDb sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

(Esra Güller)

Paylaş