Pernicka görevini bırakıyor

Troia Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ernst Pernicka, 6 yıldır sürdürdüğü görevini kendi isteği ile bırakıyor.

390
 
Merkeze bağlı Tevfikiye Köyü sınırları içinde yer alan Troia Antik Kenti’nde yapılan kazılarda görev alan Troia Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ernst Pernicka’nın görevini bırakacağı bildirildi. AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, 6 yıldır kazı heyeti başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Ernst Pernicka’ya verdiği hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiğini belirterek; “Troia kazılarına son 6 yıldır, Tübingen Üniversitesi’nden sayın Troia Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ernst Pernicka yapıyor. 2006 yılından bu yana görevini sürdüren sayın Pernicka, kendi isteği üzerine görevini bırakıyor. Kendi almış olduğu karar nedeniyle kazı başkanlığından ayrılacak. Kendisinin Troia’ya çok büyük hizmetleri geçti. 25 yıl olmuş Korfmann kazıları başlayalı. Pernicka, bu ekolün devamıydı. Hizmetlerinden ve Çanakkale’ye olan katkılarından dolayı sayın Pernicka’ya teşekkür ediyoruz. Tabii her ne kadar kazıdan ayrıldığını ifade etse de, biz onun Troia ile ilgili çalışmalarından ayrılmayacağını biliyoruz. Kendisini de bir Troialı ve Çanakkaleli olarak kabul ediyoruz” dedi.
 
“Korfmanın rüyası gerçek oluyor”
Troia Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ernst Pernicka ise; “2005 yılından Osman Korffman’ın ölümünden sonra bana buradaki çalışmaları devam ettirme görevi verildi. Bu görevi birkaç yıl içinde bitirebileceğimi tahmin ediyorduk ama bu yıla kadar uzadı. Değerlendirme çalışmalarını tamamlamış bulunuyoruz. Bizi süreli destekleyen sayın Mehmet Daniş’e çok teşekkür ediyoruz. Onun yardımları olmadan Korfmann sonrasındaki çalışmaları gerçekleştirmemiz imkansız olurdu. Değerlendirme çalışmalarını 2 yıl da yayınlayıp, Korfmann dönemi kazılarını da dünyaya sunmuş olacağız. Osman Korfmann’ın rüyası olan Troia Müzesi’nin artık somut bir şekilde gerçekleşme aşamasına gelmesi bizi çok mutlu ediyor. Kurulacak olan müze, turistlerin buraya daha çok gelmesini ve Çanakkale’de kalmasını sağlayacak. Bütün buluntular bu müzede sergilenecek. Troia Müzesi’nin açılışına giriyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Tübingen Üniversitesi arşiviyle beraber buradaki çalışmalardan hiçbir zaman kopmayacak” diye konuştu.
Paylaş