havadurum

Peki sorumlusu kim?

Esenler Mahallesi`nde bulunan bir halı sahada yaşanan kazada kafasına kale direği düşen bir çocuk ağır şekilde yaralanmıştı. 2 gün boyunca yaşam mücadelesi veren 12 yaşındaki T.Ç. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Söz konusu halı saha ile nasıl bir işlem yapılacağı merak konusu olurken, kent kamuoyu 12 yaşındaki bir çocuğun ölümüne sebep olan bu olaydan sorumlu olanların ortaya çıkarılmasını bekliyor.

888
 
 
Çanakkale`de geçtiğimiz günlerde Ömer Mart Ortaokulu`nun karşısındaki halı sahada arkadaşlarıyla birlikte oynayan 12 yaşındaki T. Ç. isimli çocuk kafasına kale direği düşmesi(!) sonucu yaralanmış ve olay kentin gündemine oturmuştu. Kent genelinde çok sayıda halı saha bulunduğu ve değişik yaş gruplarından birçok insanın buralarda spor yaptığı ifade edilerek, bu tür sosyal mekanların denetimlerinin hangi sıklık ve kimler tarafından yapıldığı merak ediliyor.
 
 
Önceki gün yaşanan kazada ağır yaralanarak Çanakkale Devlet Hastanesi`nde yoğun bakıma alınan ve 2 gün boyunca yaşam mücadelesi veren T.Ç. cumartesi sabah saat 06.00`da (beyin kanaması) nedeniyle hayatını kaybetti.
 
Söz konusu olayın meydana geldiği halı sahanın kilitli olduğu görülürken, halı sahanın çevresindeki tellerin sökük ve geneli itibariyle bakımsız olduğu dikkatlerden kaçmadı. Olayın yaşandığı bölgedeki anne ve babalar, bu tür sosyal mekanların insan sağlığı açısından sık sık denetlenmesi gerektiğini ifade ederken, bu denetimler ile ilgili yetkililerden aydınlatıcı bilgi istediler.
Paylaş