havadurum

Pegasus ve THY’den İstanbul Seferleri İptali! Hangi Uçuşlar Etkilendi?

İstanbul’da etkili olan yağmur nedeniyle Pegasus ve Türk Hava Yolları (THY) bazı seferlerini iptal etti. İptal edilen uçuşlar arasında Pegasus 82 ve THY 105 seferleri de bulunuyor. İşte iptal edilen uçuşların tam listesi ve yolcuların hakları…

988

İstanbul’da sabah saatlerinde başlayan olumsuz hava koşulları, hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. Pegasus ve Türk Hava Yolları (THY), bazı seferlerini iptal etmek zorunda kaldı. İşte iptal edilen uçuşların tam listesi ve yolcuların hakları…

Pegasus 82 Seferi Neden İptal Edildi?

Pegasus 82 seferi, 18 Kasım 2023 tarihinde Çanakkale’den İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na yapılması planlanan bir uçuştur. Ancak Sabiha Gökçen Havalimanı Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) kararıyla, beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle bu uçuş iptal edilmiştir.

Pegasus, iptal edilen uçuşla ilgili olarak yolcularına ücretsiz bilet değişikliği veya iptali yapma imkanı tanımıştır. Yolcular, Pegasus web sitesi veya Pegasus Mobil Uygulaması üzerinden ücretsiz olarak işlem yapabilirler.

THY 105 Seferi Neden İptal Edildi?

THY 105 seferi, 18 Kasım 2023 tarihinde İstanbul Havalimanı’ndan Ankara Esenboğa Havalimanı’na yapılması planlanan bir uçuştur. Ancak İstanbul Havalimanı Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) kararıyla, beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle bu uçuş iptal edilmiştir.

THY, iptal edilen uçuşla ilgili olarak yolcularına ücretsiz bilet değişikliği, iade veya açığa alma gibi haklar tanımıştır. Yolcular, THY web sitesi, THY Mobil Uygulaması, çağrı merkezi veya biletin düzenlendiği acente üzerinden işlem yapabilirler.

Yolcuların Hakları Nelerdir?

Uçuş iptali durumunda yolcuların hakları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmiştir. Buna göre, yolcuların aşağıdaki haklara sahip olduğu belirtilmiştir:

Uçuş iptalinden en az 14 gün önce bilgilendirilmesi halinde, bilet ücretinin tamamının iadesi veya başka bir uçuşa yönlendirilmesi.

Uçuş iptalinden 14 günden az bir süre önce bilgilendirilmesi halinde, bilet ücretinin tamamının iadesi veya başka bir uçuşa yönlendirilmesi, ayrıca bilet ücretinin yüzde 25’i tutarında tazminat talep etme hakkı.

Uçuş iptalinden 7 günden az bir süre önce bilgilendirilmesi halinde, bilet ücretinin tamamının iadesi veya başka bir uçuşa yönlendirilmesi, ayrıca bilet ücretinin yüzde 50’si tutarında tazminat talep etme hakkı.

Uçuş iptalinden sonra bilgilendirilmesi halinde, bilet ücretinin tamamının iadesi veya başka bir uçuşa yönlendirilmesi, ayrıca bilet ücretinin yüzde 100’ü tutarında tazminat talep etme hakkı.

Yolcular, uçuş iptali nedeniyle mağdur olduklarını düşünüyorlarsa, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü veya Tüketici Hakem Heyetleri'ne başvurabilirler.

(Yunus Erzincanlı)

Paylaş