Pazarcılar isyanda...

Çanakkale’de etkili olan şiddetli yağış Cuma Pazarı’nı vurdu. Ürünleri yağmurdan dolayı ıslanan Pazar esnafı ise yaşanan bu duruma isyan etti. Esnaflar ürünlerinin zarar görmemesi için yoğun çaba sarf ederken, tel örgülere yakın bölümdeki tezgahlar sular içinde kaldı.

1043
Kentte etkili olan yağış nedeniyle Cuma Pazarı esnafı ürünlerinin zarar görmemesi için yoğun çaba sarf etti. Cumpa’da esnaf yiyecek ve içecek rayonunda yağmurun şiddetini kesmek için kendince çözümler aradı. Balıkçı ağı geren esnaf, tezgahları kalın naylonlarla korumaya çalıştı, ama tel örgülere yakın bölümdeki tezgahlar sular içinde kaldı.
 
 
Nevzat Pınar
“Ben daha akşam olmadan ve satış yapamadan tezgahımı toplamaya başladım. O kadar emeğe yazık. Belediye bu konuda duyarsız. Bu pazar olayına yıllardan beri çare bulamıyor. Pazarcılar isyan ediyor. Olmaz olsun böyle rezillik.”
 
 
Nuray Gürer
“Bizden sonuçta para alınıyor ve biz bu ödememiz gereken parayı geciktirdiğimizde faiz işliyor. Peki hizmet nerede? Vatandaşa yazık değil mi? 1 liraya bir kilo sebze satacak diye bu rezilliği çekiyor.”
 
 
Yüksel Dağlı
“Boydan boya ıslandık. Yetkililer konuyu biliyor, burası her yağıştan sonra rezalet bir hale dönüşüyor, ama kimsenin aldırdığı yok. Üretici Başkanı ilgisiz, pazara bile gelmiyor sorunlarımıza duyarsız. Nerede belediye? Yağmurda bu şekilde manzaralar oluşunca vatandaş da pazara gelmiyor, satamadan kapatıyoruz.”
 
 
Cemil Çetin
“Yağmurdan dolayı vatandaşlar tezgah bile açamıyor, görüntü çok kötü. Bu sorunu bilmeyen kalmadı. Bir de belediye buraya numune, şaka gibi bir aparat yaptı. Daha da sinir bozuyor.”
 
 
Recep Demirtaş
“5 seneden beri sorunlarımız aynı, kimse hassasiyet göstermiyor. Düştüğümüz durum çok acı. Utansınlar. Bizi sadece para almak istedikleri zaman hatırlıyorlar. Onun dışında sormuyorlar.”
 
 
Engin Kapucu
“Islandık, sucuk olduk. O da yetmez gibi hiç satış yok. Sular içimize işledi. Naylonlarla ürünleri korumaya çalışıyoruz. Yağmura karşı kuytulara kaçıp önlemler alıyoruz. Rüzgarın şiddetini kesmek için balıkçı ağı gerdik.”
Paylaş