havadurum

Partilerde bayramlaşma

Kurban Bayramı nedeniyle siyasi partilerde bayramlaşma törenleri düzenledi.

464
Çanakkale’de siyasi partilerde bayramlaşma geleneği bu yıl da devam etti. Bayramın 1. günü ilk bayramlaşma töreni CHP tarafından gerçekleştirildi. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen bayramlaşma törenine CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ve çok sayıda partili katıldı. Birlik, beraberlik ve kardeşlik çağrısında bulunan CHP’liler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na da vurgu yaptı.
 
 
“Türkiye’nin barışa ihtiyacı var”
Türkiye’nin mutlaka barışa ihtiyacı olduğunu belirten CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “Özellikle barışın kenti olan Çanakkale’den tüm Türkiye’ye şunu söylemek istiyorum. Dünyada insanların öldürülmediği ve özellikle barışın olabileceği bir dünya diliyorum. Türkiye’nin savaşa bulaşacağı dönemlerin gelmesini istemiyoruz. Artık anneler ağlamasın. Son 9 ay içerisinde çok kötü bir tablo yaşanıyor. Bu nedenle Türkiye’nin mutlaka barışa ihtiyacı var” dedi.
 
“Birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu yaşatmalıyız”
Birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun yaşatılmasıyla Türkiye’nin zor günlerden kurtulabileceğine dikkat çeken CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ise; “Türkiye’de her geçen bayram, bir önceki bayramı aratır duruma geldi. Çünkü her geçen gün özgürlükler daha da kısıtlanıyor. Türkiye’de ayrımcılık daha da öne çıkıyor. Türkiye’nin komşularla ilişkileri daha da zorlaşıyor. Hem içeride hem de dışarı da barışın daha da zedelendiği bir dönemi yaşıyoruz. Onun için bu bayramlar çok önemli. Bayramlarda nasıl birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmayı arzuluyorsak, bunun bayramdan sonra da devam etmesini diliyorum. Birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu yaşatabilirsek Türkiye bu zor günlerden, birlik ve beraberlik içerisinde kurtulabilir” diye konuştu. Barış içinde yaşama dileğinde bulunan Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı da kutladı. CHP İl Başkanı Hamza Karagöz ile CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder de Çanakkale halkının Kurban Bayramı’nı kutladı.
 
 
AKP’de bayramlaşma
AKP İl Başkanlığı`nın bayramlaşma etkinliği ise bayramın ikinci günü il binasında yapıldı. AKP Milletvekili Mehmet Daniş ile İsmail Kaşdemir, AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, AKP İl Kadın Kolları Başkanı Julide İskenderoğlu’nun da yer aldığı bayramlaşma törenine çok sayıda partili katıldı. Törende bir konuşma yapan AKP Milletvekilleri Mehmet Daniş ile İsmail Kaşdemir, AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu partililerin Kurban Bayramı’nı kutladı.
 
 
DP’de bayramlaşma
Demokrat Parti İl Başkanlığı da parti binasında bayramlaşma töreni düzenledi. Bayramın ikinci günü düzenlenen törene DP İl Başkanı Mehmet Ünal’ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Bayramlaşma töreninde partililerle tek tek tokalaşan DP İl Başkanı Mehmet Ünal, tüm Çanakkalelilerin Kurban Bayramı’nı kutladı.
 
 
MHP’de bayramlaşma
MHP Merkez İlçe Başkanlığı da düzenlediği bayramlaşma töreninde partililerle bir araya geldi. MHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Tayfun Uğur’un da yer aldığı bayramlaşma törenine çok sayıda partili katıldı. Partililerin bayramlarını kutlayan MHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Tayfun Uğur, Çanakkalelilerin de mübarek Kurban Bayramı’nı kutladı.
Paylaş