havadurum

Pamucak satışa hazırlanıyor

İçinde turizm tesisleri ve golf sahasının da bulunduğu rant projesinin daha önce yargı kararıyla durdurulduğu Pamucak’ta, 1 milyon 400 bin metrekarelik hazine arazisi arsa niteliğine dönüştürüldü.

833

Alper Temiz'in Yenigün Gazetesi'ndeki haberine göre, İzmir’de Efes Selçuk sınırlarında yer alan Pamucak, uçsuz bucaksız sahiliyle doğa harikaları arasında yer alıyor. 2007 yılında bölgedeki alan o dönemki adıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından devralınarak,  “Pamucak Revizyon Koruma Amaçlı İmar Planı” hazırlanmıştı. Bölgeye 18 delikli golf sahası, turizm kompleksleri, özel kamp alanları yapılmasını öngören proje, Efes Çevre Doğa ve Kültür Derneği’nin (EFESÇED) açtığı dava sonucu durdurulmuştu.

Şimdi ise Pamucak ve çevresindeki alanların “nitelik değişikliğiyle” satışa hazırlandığı ve projenin başka biçimde yeniden yaşama geçirilmek istendiği ileri sürülüyor. Bu amaçla bölgedeki Zeytin Plajı, Pamucak Sahili ve içinde yaban hayatını barındıran Gebekirse Gölü Milli Parkı da dahil yaklaşık bin 400 dönümlük hazine arazisinin, arsa niteliğine dönüştürüldüğü kaydedildi.

 

Haberin Devamı İçin Tıklayınız...

(Haber Merkezi)

Paylaş